Toen wij nog in Amsterdam woonden en ik nog geen idee had waardoor het kwam dat ik zo vaak buikpijn had, maakte ik regelmatig couscous. De traditionele couscous welteverstaan, met lekker veel groenten en feta. Nadat ik mijn eetpatroon om heb gegooid, was het echter super moeilijk om een couscous te vinden die ik wél mocht eten. Zo vond ik eens glutenvrije couscous, maar wel weer met suiker en melk. Helaas pindakaas. Een tijd geleden alweer vond ik deze spelt couscous, die je gewoon bij de AH tussen de andere spelt- en rijstproducten kunt vinden. Natuurlijk moest daar meteen een lekker receptje mee online en omdat het lekker gezond te houden serveer je deze spelt couscous met gegrilde groenten uit de oven.
Recept
Eenvoudig te bereiden en doordat je groenten gegrild zijn, is het ook nog eens een heel gezond maaltje. Eventuele restjes eet je de volgende dag met de lunch. Dubbel genieten.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Noord-Afrikaans |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 40 min |
Totaal | 50 min |
Gegrilde groenten zijn zo lekker! Eigenlijk maakten wij dat vroeger thuis niet zo vaak, mede omdat de oven zo groot was dat het een uur duurde voordat ‘ie opgewarmd was. En als we groenten uit de oven maakten, was het vaak gevulde paprika of tomaat. Ook lekker, maar simpele gegrilde groenten aten we zelden. Met mijn kleine combimagnetronnetje maak ik veel sneller iets in de oven klaar. In 2 minuten is ‘ie opgewarmd en hoewel iedereen altijd negatief doet over combimagnetrons, ben ik heel blij met die van mij. Al mijn koekjes, taarten en ovenschalen maak ik ermee klaar en hij laat me zelden in de steek.
Zo ook niet met deze gegrilde groenten. Leg een bakpapiertje op een bakplaat, snijd de groenten in grove stukken, besprenkel met wat olijfolie, zout en peper en zet 40 minuten in de oven. 10 minuten voor de groenten klaar zijn maak je de couscous klaar en klaar is kees. Dat kan toch bijna niet makkelijker? En doordat je groenten gegrild zijn, is het ook nog eens een heel gezond maaltje. Ik houd meestal wel wat over en schep dat in een vershoudbakje om de volgende dag mee te nemen naar mijn werk. Dubbel genieten.