Is het geen plaatje, deze glutenvrije aardbei cheesecake met koekbodem? Je hoeft ‘m niet eens te bakken in de oven, deze cheesecake (zonder kwark overigens) gaat gewoon de diepvries in. Door de glutenvrije koekjes die ik gebruikt heb voor de bodem, krijgt de cheesecake een extra crunch.
Recept
Deze rauwe aardbeien cheesecake is absoluut een plaatje om te zien en hij smaakt minstens zo lekker. Bewaar hem in de vriezer en je hebt altijd wat lekkers in huis.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | 2 personen |
Bereidingstijd | 40 min |
---|---|
Koeltijd | 1 uur 30 min |
Totaal | 2 uur 10 min |
Om deze cheesecake te maken heb je enkel een goede keukenmachine nodig en een bakring of springvorm van 10-15 centimeter in diameter. In deze springvorm ga je aan de slag met de drie laagjes, waardoor de cheesecake er uiteindelijk zo mooi uit komt te zien. Ik heb voor de bodem gewoon kant en klare koekjes gebruikt, maar zelf glutenvrije koekjes bakken kan natuurlijk ook.
De koekjes die ik gebruikte voor de cheesecake zijn dus glutenvrij, sojavrij en eivrij, maar bevatten wel rietsuiker en lactose. Ik heb de taart zelf daarom niet geproefd, maar voorgeschoteld aan bezoek, die de cheesecake heerlijk vonden. De koekjes voor de bodem heb ik met wat gesmolten kokosolie in de keukenmachine gedaan. Klaar is je koekjesbodem!
Ook de cheesecake laag is net zo gemakkelijk te maken, want je hoeft de ingrediënten eigenlijk alleen maar in de keukenmachine te doen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld, omdat de laagjes steeds een beetje moeten uitharden in de diepvries. Doordat de cheesecake niet de oven in hoeft en de ingrediënten niet verhit worden, behoudt deze cheesecake nog veel voedingswaarde.
Je kunt het beste niet-ontgeurde kokosolie gebruiken. Dit is niet verhit geweest en is daarom een stukje gezonder dan ontgeurde kokosolie. Nadeel is dat je niet-ontgeurde kokosolie beter niet boven de 177 graden mag verhitten, maar aangezien deze cheesecake rauw is, is dat dus in dit recept geen enkel probleem.