Populaire producten

AMT Gastroguss

Sinds 1995 maakt AMT eenvoudig maar hoogwaardig assortiment pannen. De 49 internationale kookteams die gekozen hebben voor AMT benadrukken het hoogwaardig aspect van de pannen. De producten van AMT zijn energiezuinig en recyclebaar. 

AMT Pannen

Het Duitse merk AMT Gastroguss is marktleider op het gebied van gietaluminium pannen en produceert pannen van hoogwaardige kwaliteit. De pannen van AMT Gastroguss zijn uitgevoerd met zelf ontwikkelde 5 lagen Lotan. Deze anti-aanbaklaag zorgt voor zowel een sterke en slijtvaste laag op het gietaluminium als voor een extra lange levensduur. Alle ontwerpen worden door chef-koks getest en zo nodig aangepast om de pannen nog gebruiksvriendelijker te maken.

 

AMT Gastroguss Pannen

Alle pannen van AMT worden nog in de fabriek in Duitsland met de hand gegoten en vervolgens nagekeken tijdens een zeer nauwkeurige kwaliteitscontrole. Na het gieten worden de producten voorzien van vijf nabewerkingen, met o.a de Lotan anti-aanbaklaag, die het aluminium beschermen en zorgen dat je zorgeloos kunt bakken zonder dat er iets aanbakt. Bij de eerst bewerking wordt het oppervlak bestraald voor een goede hechting van de volgende lagen. Vervolgens wordt er bij een temperatuur van 20.000ºC een plasmalaag opgebracht, die bijna zo hard is als diamant, die tevens ook  bescherming biedt tegen krassen.

AMT Pan

De derde nabewerking is een laag van mineraaldeeltjes die weerstand biedt tegen langdurige slijtage. Daarop volgt een anticorrosielaag voor optimale bescherming tegen agressieve afwasmiddelen en fruitzuren. De laatste laag is de supersterke Lotan anti-aanbaklaag - een sterke en slijtvaste laag die het Duitse merk zelf heeft ontwikkeld. De Lotanlaag heeft twee belangrijke functies: het voorkomen van plakken van eten aan de pan en het zorgen voor een eenvoudige en antibacteriële reiniging van de pan.