Recepten Vegetarisch Hoofdgerecht

Hoewel ik gek ben op Aziatisch eten, vond ik het lastig om er thuis ook mee aan de slag te gaan. Het leek mij namelijk best wel moeilijk om die combinaties van smaken na te maken. Een hele uitdaging dus! Maar met vier verschillende Aziatische sauzen: sambal, sojasaus, oestersaus en sesamsaus waan je je toch echt in Aziatische sferen.

Cookinglife Foodies
Aubergines met rijst en Aziatische sauzen

Recept

Aubergines met rijst en Aziatische sauzen

De meeste Aziatische sauzen zijn gewoon te vinden in de supermarkt! Let op: dit gerecht is niet glutenvrij.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 40 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 175 gram rijst
  • 2 aubergines
  • 2 bosuitjes
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel oestersaus
  • 1 theelepel sesamsaus
  • 1 kleine theelepel sambal

Hoe maak je aubergines met rijst en Aziatische sauzen?

  1. Was de aubergines, snijd de kroon eraf en snijd ze per aubergine in vier plakken over de lengte. Grill ongeveer 30 minuten (let op: baktijd kan per oven verschillen) op 200 graden.
  2. Snijd de twee lenteuitjes fijn en doe hetzelfde met de sjalot. Doe de olijfolie in een klein pannetje en maak warm. Doe er dan de helft van de lenteui bij (houd de andere helft apart) en de sjalot. Meng met een lepel. Doe er ook de knoflook bij, de sojasaus, oestersaus, sesamsaus en sambal. Schep even door en laat op laag vuur ongeveer 5 minuutjes borrelen. Laat de saus niet te hard gaan; draai anders het vuur nog zachter.
  3. Kook de rijst. Ik gebruik altijd een klein potje en doe dan 1 potje rijst en 1,5 potje water. Breng dit aan de kook tot de rijst gaar is.
  4. Serveer de rijst. Leg de aubergines hierover heen. Gebruik een lepel om de saus over de aubergines te verdelen. Garneer met de overige lente uitjes en eventueel nog wat sesamzaad. Enjoy!