Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Bakvorm

16 producten

Bakvorm

De lekkerste deeggerechten maakt u natuurlijk zelf. Daarom vindt u bij Cookinglife altijd een geschikte bakvorm in de gewenste soorten en maten! Of u nu op zoek bent naar een metalen exemplaar of een flexibeler variant, de juiste bakvorm vindt u in onze uitgebreide webwinkel. Langwerpig, rond, in allerlei verschillende vormen, u kunt uw lekkernijen in een hoge kwaliteit bakvorm bakken in het door u gewenste uiterlijk. Bent u van plan om een taart te gaan bakken? Dan komen de taartvormen van Cookinglife goed van pas!

Siliconen bakvorm

Probleemloos bakken doet u met een siliconen bakvorm uit ons grote aanbod. Het grote voordeel hiervan is dat uw deeg zich niet aan de vorm hecht. Zo kunt u uw bakproduct gemakkelijk uit de vorm verwijderen en hoeft u deze tevoren bovendien niet in te vetten! Daarnaast zijn siliconen bakvormen eenvoudig schoon te maken. In onze webwinkel kunt u eveneens kiezen voor metalen vormen met een binnenzijde die met siliconen is afgewerkt. Hiermee haalt u het beste uit een metalen of siliconen bakvorm!

Bakvorm kopen

Is uw oven klaar voor gebruik en heeft u alle ingrediënten voor uw recept al in huis? Dan kunt u eenvoudig online een handige bakvorm kopen om direct aan de slag te gaan. Wat voor gerecht u ook wilt bereiden, bij Cookinglife vindt u de juiste bakvorm voor alle deegwaren! U kunt bij ons terecht voor onder andere taart- en quichevormen. En dat alles voor aantrekkelijke prijzen! U kunt afrekenen met de betaalmethode van uw keuze bij het bakvorm kopen. Als uw bestelling is verwerkt, kunt u snel aan de slag met al uw heerlijke gerechten!

Hoe maak jij optimaal gebruik van je bakvorm?

Carrotcakes, muffins met bosbessen of een heerlijke bananencake... Vind jij het ook zo lekker om in de keuken te staan bakken? Dan wil je natuurlijk ook optimaal gebruik maken van je bakvorm! Met deze tips moet dat zeker goed komen.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Spoel de bakvorm af met een beetje lauw warm water.
  3. Nu is het tijd om de bakvorm in te branden! Hiermee creër je een beschermende laag, die er ook voor zorgt dat jij jouw bakcreatie gemakkelijk uit de vorm kan halen.
    Vet de bakvorm in met een beetje zonnebloemolie of pure lijnzaadolie.
  4. Zet de bakvorm 20 minuten lang in de voorverwarmde oven.
  5. Na 20 minuten kan je de bakvorm uit de oven halen. Zitten er nog overtollige olieresten in de bakvorm? Deze kan je eenvoudig verwijderen met een beetje keukenpapier.

Na het volgen van deze stappen is je bakvorm klaar voor gebruik! Maar ook nadat je de bakvorm hebt gebruikt is het belangrijk om hem goed schoon te blijven houden. Dit doe je als volgt:

  1. Maak de bakvorm na gebruik goed schoon met lauw warm water.
  2. Zet de bakvorm hierna weer terug in de nog warme oven om hem op deze manier goed te laten drogen.
  3. Blijven er hardnekkige zitten in de bakvorm? Los dan een druppeltje afwasmiddel op in lauw warm water en maak hierin de vorm nogmaals goed schoon. Let op! In dit geval is het wel belangrijk om de bakvorm opnieuw in te branden.
Terug naar boven