Mensen denken vaak dat je als foodblogger enorm creatief bent in de keuken. Soms voel ik me ook wel een beetje creatief, maar soms gaan er gewoon dingen heel erg fout. Ik wilde namelijk pindakaaskoekjes maken. Deeg proefde super lekker en ik was dan ook al helemaal in de wolken met het idee dat deze glutenvrije pindakaaskoekjes lekker zouden zijn. Tot ze uit de oven kwamen en ik een koekje van de bakplaat wilde pakken. Want ze vielen helemaal uit elkaar! Wat?! Oh nee! En toen ik op Twitter zette dat mijn recept hopeloos mislukt was, kwam iemand met het idee om van de crumble (want dat was het) een versiering voor ijs te maken. Kijk, dat is creatief! En dit banana nicecream met pindakaaskoekjes crumble is gewoon een topper.
Recept
Een fantastisch gezond toetje. De glutenvrije pindakaaskoekjes crumble is een mega lekkere toevoeging op de simpele banana nicecream.
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 3 porties |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 14 min |
Totaal | 24 min |
De glutenvrije pindakaaskoekjes crumble is een mega lekkere toevoeging op dat simpele banana nicecream. Sowieso horen pindakaas en banaan bij elkaar als Bonnie & Clyde. Met dit recept maak je een flinke portie pindakaaskoekjes crumble. Misschien wel een beetje te veel. Dus je kunt altijd het recept halveren als je denkt dat je aan een portie of 3 wel genoeg hebt. Maar stop het in een luchtdichte pot en je kunt er een aantal dagen van genieten. En laten we eerlijk zijn, dit is toch wel een fantastisch gezond toetje, waar je eigenlijk schaamteloos elke dag van mag genieten? Enjoy!
De bananen vries je in. Wel flink lang van te voren, een uurtje is niet genoeg. Handige tip is om altijd wat bevroren bananen (in een diepvrieszakje en zonder schil) in je diepvries te hebben liggen tijdens de zomer. Je maakt er namelijk in een handomdraai super lekker ijs van, wat ook nog heel gezond is.