Recepten Suikervrij Tussendoortje Ontbijt Bakken Zuivelvrij

Deze bananenbrood muffins, die natuurlijk zijn afgeleid van het ‘standaard’ bananabrood in de vorm van een cake, zijn makkelijk te maken en super lekker. Het recept is geïnspireerd op muffins die ook in de supermarkt te koop zijn. Vandaag deel ik dit recept met je om ze zelf te kunnen maken!

Cookinglife Foodies
Bananenbrood muffins

Recept

Bananenbrood muffins

Deze baksels zijn vrij van tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Voor een glutenvrije muffin kun je het speltmeel vervangen door bijvoorbeeld een combinatie van amandel-, boekweit-, of rijstmeel.

Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties Voor ca. 8 muffins

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 25 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 150 gram speltmeel
  • 2 rijpe bananen (liefst wat groter)
  • 3 medjoul dadels, ontpit
  • 2 eieren
  • 60 gram rozijnen
  • 30 ml zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • handje gehakte cashewnoten
  • snuf zout

Hoe maak je bananenbrood muffins?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vul eventueel een muffinbakblik met de papieren muffinvorpjes.
  3. Pureer met een staafmixer of in de foodprocessor de bananen en dadels en voeg het zout toe.
  4. Doe dit mengsel in de keukenmachine en klop op, samen met de eieren.
  5. Meng in een aparte kom het speltmeel met bakpoeder, kaneel en koekkruiden en doe dit rustig bij het bananenmengsel in de keukenmachine. Laat het een paar minuten mengen.
  6. Zet de keukenmachine uit en spatel er de rozijnen, zonnebloemolie en cashewnoten doorheen.
  7. Lepel het beslag voorzichtig in de muffinvormpjes en bak de bananabreadmuffins in 25-30 minuten goudbruin.
  8. Laat de muffins ietwat afkoelen en aanvallen maar!