Een glutenvrij bananenbrood is iets wat al een tijdje op mijn to-do lijstje stond. Zelf bakte ik al eerder één, maar ik was er niet 100% tevreden over. In een kookboek kwam ik een suiker-en glutenvrij bananenbrood en dat wilde ik maar wat graag proberen. UIteraard heb ik er een eigen twist aan gegeven.
Recept
Dit brood proeft meer als een cake. Ongeacht wat het nou echt is, het is een heerlijk recept en ideaal als tussendoortje.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | 1 brood |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 50 min |
Totaal | 1 uur 10 min |
Het recept voor bananenbrood is erg gemakkelijk en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Ik voegde zelf nog wat gehakte hazelnoten toe, om het brood (eigenlijk is het gewoon een heerlijke cake) wat meer bite te geven. Uiteraard proefden collega’s op mijn werk dit bananenbrood ook en ze vonden vooral de extra bite van de hazelnoten heerlijk.
In het recept staat dat het bananenbrood 40-45 minuten in de oven moet, maar ik vond de cake eigenlijk niet gaar genoeg. Uiteraard verschilt dit wel per oven, maar ik zal volgende keer zeker 50 minuten aanhouden. Het bananenbrood bewaarde ik in de koelkast en elke dag nam ik een flinke plak mee naar mijn werk. Als je het luchtdicht of in aluminiumfolie verpakt kun je er zeker 5-6 dagen van smullen. Of vries het in.