Dit suikervrije bananenijs met aardbei is te gek. Ijs wat met deze ingredienten gemaakt wordt, wordt ook vaak ‘nicecream’ genoemd (of soft serve), omdat het wél ijs is, maar gemaakt is enkel en alleen van gezonde ingredienten en eigenlijk hartstikke goed voor je is. Nicecream moet je wel opeten direct nadat je het hebt gemaakt, het smelt namelijk relatief snel. Maargoed, als je eenmaal het eerst hapje hebt geproefd, eet je de rest vanzelf snel op!
Recept
Let op dat je het geheel niet te lang mengt; anders wordt het een smoothie ;)
Gang | Nagerecht, dessert |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor 1 grote of 2 kleine portie(s) |
Voorbereidingstijd | 5 min |
---|---|
Bereidingstijd | 5 min |
Totaal | 10 min |
Je kunt echt oneindig varieren met bananenijs! Het is dan ook handig om een aantal bevroren bananen op voorraad te hebben, voor als je trek hebt in ijs. Ik bewaar ze (zonder schil) door de helft in een diepvrieszakje of in een diepvriesbestendig bakje.
Je kunt allerlei soorten yoghurt gebruiken, afhankelijk van wat je lekker vindt of wat je mag eten. Zo is soja- of kokosyoghurt prima (en je hebt direct veganproof ijs), maar kun je ook gewone yoghurt of schapenyoghurt gebruiken.