Recepten Suikervrij Nagerecht Dessert Paleo

Dit suikervrije bananenijs met aardbei is te gek. Ijs wat met deze ingredienten gemaakt wordt, wordt ook vaak ‘nicecream’ genoemd (of soft serve), omdat het wél ijs is, maar gemaakt is enkel en alleen van gezonde ingredienten en eigenlijk hartstikke goed voor je is. Nicecream moet je wel opeten direct nadat je het hebt gemaakt, het smelt namelijk relatief snel. Maargoed, als je eenmaal het eerst hapje hebt geproefd, eet je de rest vanzelf snel op!

Cookinglife Foodies
Bananenijs met aardbei

Recept

Bananenijs met aardbei

Let op dat je het geheel niet te lang mengt; anders wordt het een smoothie ;)

Gang Nagerecht, dessert
Keuken Nederlands
Porties Voor 1 grote of 2 kleine portie(s)

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 250 gram bevroren aardbeien
  • 1 bevroren banaan
  • 125 gram (plantaardige) yoghurt
  • toppings, bijv. een handje cacao nibs

Hoe maak je bananenijs met aardbei?

  1. Haal de banaan en aardbeien uit de diepvries en laat een minuut of 5 op temperatuur komen om ze ietsje zachter te maken. Doe ze dan in de foodprocessor, samen met de yoghurt, en maal op hoge snelheid tot je egaal ijs hebt. Niet te lang, dan wordt het ijs warm!
  2. Doe het ijs in een bakje, garneer met toppings en voila: geniet ervan ;-)!

Je kunt echt oneindig varieren met bananenijs! Het is dan ook handig om een aantal bevroren bananen op voorraad te hebben, voor als je trek hebt in ijs. Ik bewaar ze (zonder schil) door de helft in een diepvrieszakje of in een diepvriesbestendig bakje. 

Je kunt allerlei soorten yoghurt gebruiken, afhankelijk van wat je lekker vindt of wat je mag eten. Zo is soja- of kokosyoghurt prima (en je hebt direct veganproof ijs), maar kun je ook gewone yoghurt of schapenyoghurt gebruiken.