Recepten glutenvrij vegetarisch Hoofdgerechten

Risotto is zo’n beetje mijn meest favoriete gerecht. Het is gek te bedenken dat ik het tot 6 jaar geleden nooit gegeten had, voornamelijk omdat het me te moeilijk leek om te maken. Ha! Mijn moeder denkt dat overigens nog steeds, want die vindt het ‘teveel gedoe’ om steeds bouillon bij te scheppen en de risotto zachtjes te roeren. Ik vind het juist therapeutisch. Lekker met mijn gedachten ergens anders en steeds een beetje liefde door de risotto roeren. Maar ik moet zeggen dat het geen mega snel gerecht is. 

Cookinglife Foodies
Bietenrisotto

Recept

Bietenrisotto

Een plaatje om te zien en door deze superfood ook nog eens super gezond!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties Voor 4 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gram gehakte rode bieten (voorgekookt)
  • 300 gram risotto
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • 75 gram rucola
  • flinke snuf peper

Hoe maak je bietenrisotto?

  1. Hak de voorgekookte bietjes in blokjes en hak de knoflookteentjes en ui in kleine stukjes. Houd de bietjes daarna apart in een kom.
  2. Doe alvast water in een pan. Breng dit aan de kook en doe de groentebuillon hierbij.
  3. Fruit de ui en de knoflook ondertussen aan met wat olijfolie in een pan.
  4. Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de rissotorijst even een paar minuutjes aan tot de korrels glanzen.
  5. Schep hierna net zoveel buillon bij de rijst tot het goed onder water staat. Breng dit aan de kook. Heeft de rijst bijna al het vocht opgenomen? Dan mag er weer wat buillon bij. Ga hier net zolang mee door tot alle buillon op is. 
  6. Wanneer de rissotrijst klaar is meng je de bietjes en de (geraspte) parmezaanse kaas door de risotto heen. Laat dit nog even 5 minuutjes staan op een laag vuurtje.
  7. Breng op smaak met peper. Leg wat rucola op een bord en schep hierover de risotto. Rasp hier nog wat parmezaanse kaas overheen.

Als je de foto ziet denk je in eerste instantie dat het om een salade gaat. Deste groter is de verrassing als je deze heerlijk warme rode bietenrisotto proeft. En wat is het een plaatje toch?!

Tip: voor wat extra smaak kun je nog een scheutje rode wijn erbij gooien. Mocht je het wat smeuïger willen, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om wat plantaardige room toe te voegen.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.