Risotto is zo’n beetje mijn meest favoriete gerecht. Het is gek te bedenken dat ik het tot 6 jaar geleden nooit gegeten had, voornamelijk omdat het me te moeilijk leek om te maken. Ha! Mijn moeder denkt dat overigens nog steeds, want die vindt het ‘teveel gedoe’ om steeds bouillon bij te scheppen en de risotto zachtjes te roeren. Ik vind het juist therapeutisch. Lekker met mijn gedachten ergens anders en steeds een beetje liefde door de risotto roeren. Maar ik moet zeggen dat het geen mega snel gerecht is.
Recept
Een plaatje om te zien en door deze superfood ook nog eens super gezond!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | Voor 4 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 45 min |
Als je de foto ziet denk je in eerste instantie dat het om een salade gaat. Deste groter is de verrassing als je deze heerlijk warme rode bietenrisotto proeft. En wat is het een plaatje toch?!
Tip: voor wat extra smaak kun je nog een scheutje rode wijn erbij gooien. Mocht je het wat smeuïger willen, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om wat plantaardige room toe te voegen.