Deze bladerdeeghapjes met pesto en tomaat zijn ontzettend leuk (én lekker) om te serveren op een verjaardag of een feestje. Ook voor kerst zijn ze heerlijk als klein hapje of licht voorgerechtje. Ze zijn heel makkelijk te maken en in 10 minuutjes staan ze in de oven. Jouw gasten, of jijzelf natuurlijk, zullen er heerlijk van smullen!
Recept
Simpele hapjes, maar een luxe aanvulling voor een gezellige borrel. Lekker en makkelijk te maken!
Gang | Snack |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 8 hapjes |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 40 min |
Om de bladerdeeghapjes te beleggen gebruik ik groentenstrips uit een potje: zongedroogde tomaatjes en artisjokken. Deze zijn gemakkelijk af te gieten en wanneer de producten al zijn voorgesneden, zijn je gerechten nog sneller klaar. Deze Italiaanse producten zorgen ervoor dat de bladerdeeghapjes proeven alsof je ze in Italië aan het eten bent.
Gebruik wat extra verse kruiden, zoals gedroogde tijm, basilicum en (als je het in huis hebt) rozemarijn. Dat combineert heerlijk met de tomaatjes en artisjok. En om het helemaal af te maken, garneer je de hapjes met wat Parmezaanse kaas of grana padano. Ciao Italia!