Recepten Soepen Hoofdgerechten Lunch Vegetarisch

Het lijkt wel de week van de Soep hier bij Cookinglife Foodies! Dit is al het tweede soeprecept dat ik met jullie deel deze week en ook dit recept is LEKKER! Het is een romige bloemkool broccoli soep met kaas, die super makkelijk klaar te maken is. Ook deze soep kun je weer bereiden in een slowcooker (hoeft niet), zodat je avondeten uit het werk klaarstaat. Handig!

Cookinglife Foodies
Bloemkool broccoli soep met kaas

Recept

Bloemkool broccoli soep met kaas

Een echte Hollandse soep met bloemkool en broccoli. De kaas maakt hem helemaal compleet.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties Voor 3-4 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 6 uur 0 min
Totaal 6 uur 15 min

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 bloemkool
  • 1,5 liter groentebouillon (glutenvrij)
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • snuf zout en peper
  • 200ml plantaardige melk
  • 100 gram geraspte kaas

Hoe maak je bloemkool broccoli soep met kaas?

  1. Spoel de broccoli en bloemkool af en snijd de steel eraf. Snijd in kleine roosjes.
  2. Snipper de ui en snijd de wortel en knoflook fijn.
  3. Doe de bouillon, broccoli, bloemkool, ui, wortel en knoflook in de slowcooker (of in een gewone pan) en laat op laag vuur 6-8 uur koken.
  4. Blender dan alle ingredienten, tot de soep een mooie structuur heeft. Roer de plantaardige melk en kaas door de soep en breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Deze soep is trouwens ook heel gemakkelijk veganistisch te maken. Zorg dat je vegan bouillon gebruikt. De geraspte kaas kun je vervangen door vegan kaas, of weglaten. Garneer in plaats daarvan met lenteui of wat versgesneden bieslook. Ook hartstikke lekker!

Afgedekt kun je de soep een aantal dagen in de koelkast bewaren. Geniet de volgende dag thuis of op je werk van een lekkere kop gezonde soep bij de lunch, met lekker veel groenten!