Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Tussendoortje Bakken Glutenvrij Suikervrij Vegan

Door de heerlijke combinatie van chocolade en kokos zijn Bounty's voor veel mensen een guilty pleasure. Helaas is een deze lekkernij niet zo gezond. Naast dat er heel veel suiker in zit, zit er ook melk en boter in. Daardoor is een Bounty niet geschikt voor veganisten of mensen met een lactose intolerantie. Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf gezonde Bounty’s maken met natuurlijke suiker!

Recept

Bounty's maken

Ook leuk om te serveren als chocolaatje!

Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties Ca. 12 - 14 bounty's

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Koeltijd Vriestijd: 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 75 gram kokosrasp
  • 3 medjoul dadels
  • 3 theelepels kokosmelk
  • 80 gram pure chocolade
  • 1 tl kokosbloesemsuiker

Hoe maak je bounty's?

    1. Doe de kokosrasp, kokosbloesemsuiker, dadels en kokosmelk in de keukenmachine. Blend kort en doe dit mengsel in een kom.
    2. Maak van het ’deeg’ kleine, rechthoekige ‘balkjes’ en leg ze op een bord. Bekleed met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de vriezer.
    3. Haal de bounty’s uit de vriezer. Smelt de chocolade au-bain-marie.
    4. Pak 2 lepels en til hiermee het kokoskoekje op en dip in de chocolade. Leg de bounty dan op een rond ovenrooster met wat keukenpapier eronder en laat wat uitdruppelen. Bewaar de bounty’s daarna in de koelkast; ze zijn het lekkerst als je ze koud eet.

Let voor dit recept trouwens goed op dat je medjoul dadels hebt; de lekker zoete, vlezige dadels, anders wordt het mengsel niet plakkerig genoeg. Is het mengsel nu té plakkerig, voeg dan wat extra kokosrasp toe. En is het te droog, voeg dan een beetje extra kokosmelk toe. Zo simpel is het.

De binnenkant van deze bounty’s zijn niet sneeuwwit. Dat komt door de dadels die in het mengsel zitten, maar de smaak wordt er zeker niet minder van! Ze zijn heerlijk bij de koffie, bij de thee of gewoon als tussendoortje. Koud uit de koelkast smaken ze trouwens het allerlekkerst!