Al enorm lang wilde ik graag een recept maken voor glutenvrije cantuccini zonder geraffineerde suikers. Weet je wel, die leuke Italiaanse koekjes (biscotti) die je vaak bij de koffie krijgt in restaurants. En die ik dan nooit mag eten, omdat ze vol suiker en tarwe zitten? Die ja. Met dit recept maak je thuis heel makkelijk zelf glutenvrije cantuccini en dat deze net zo lekker zijn als in restaurants.
Recept
Zelf koekjes maken is altijd lekker. Deze Italiaanse cantuccini's zijn ook zeker een aangename beloning en helemaal niet moeilijk om te maken. Espresso, bolletje vanilleijs een paar cantuccini's erbij en je hebt een heerlijk dessert!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | ca 20 koekjes |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 28 min |
Totaal | 43 min |
Man, man, wat zijn ze lekker! Echt zoals cantuccini hoort te zijn; lekker knapperig met de volle smaak van amandelen en het frisse van citroen. Wees ook vooral niet bang dat het recept te moeilijk voor je is, want het is echt super makkelijk om te maken. Geen lastige stapjes; gewoon alle ingredienten samenvoegen en het recept volgen. Piece of cake (of cantuccini ;-))