Carrotcake, worteltjestaart… allemaal synoniemen voor een verrekt lekkere traktatie. Op mijn verjaardag maakte één van mijn beste vriendinnetjes niet alleen een sushitaart voor mij (awesome!), maar ook nog eens een lading met carrotcake balls. Dit soort balletjes vind ik echt te gek; ik heb zelf ook al heel wat recepten voor pindakaasballetjes, brownie balletjes, bliss balls. Dit soort balletjes zijn vaak makkelijk te maken én mee te nemen en het is een handig formaat voor een klein snackje.
Recept
Carrotcake, worteltjestaart… allemaal synoniemen voor een verrekt lekkere traktatie. Dit soort balletjes zijn vaak makkelijk te maken én mee te nemen en het is een handig formaat voor een klein snackje.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor ongeveer 20-25 balletjes |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Totaal | 20 min |
Toen mijn vriendinnetje vertelde hoeveel wortel er in zat, was ik best verbaasd! Ik geloof dat zij het volgens een ander recept maakte, maar ik besloot zelf te experimenteren met de ingredienten. Uiteraard zit er wortel in, dadel om te zoeten en noten voor een bite en textuur. Daarnaast havermout voor vezels en structuur en lekker wat kruiden om de carrotcake balls op smaak te brengen.
Ik vond het recept zo’n succes, dat ik besloot om mijn collega’s de week daarna op deze carrotcake balls te trakteren. Iedereen vond ze heerlijk! Je kunt wel overwegen om iets meer kruiden toe te voegen dan nu in het recept staat, om ze nog wat meer smaak te geven. Mijn advies is om het ‘deeg’ eerst even te proeven en dan nog kruiden naar smaak toe te voegen. Ik hoop dat jullie ze net zo lekker vinden als ik!