Recepten Bakken Tussendoor

Carrotcake, worteltjestaart… allemaal synoniemen voor een verrekt lekkere traktatie. Op mijn verjaardag maakte één van mijn beste vriendinnetjes niet alleen een sushitaart voor mij (awesome!), maar ook nog eens een lading met carrotcake balls. Dit soort balletjes vind ik echt te gek; ik heb zelf ook al heel wat recepten voor pindakaasballetjes, brownie balletjes, bliss balls. Dit soort balletjes zijn vaak makkelijk te maken én mee te nemen en het is een handig formaat voor een klein snackje.

Cookinglife Foodies
Carrot cake balletjes

Recept

Carrot cake balletjes

Carrotcake, worteltjestaart… allemaal synoniemen voor een verrekt lekkere traktatie. Dit soort balletjes zijn vaak makkelijk te maken én mee te nemen en het is een handig formaat voor een klein snackje.

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties Voor ongeveer 20-25 balletjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Kokosrasp
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 150 gram wortel
  • 20 gram havermout (evt. glutenvrij)
  • 60 gram dadels
  • 50 gram gemengde noten
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snuf gember
  • 2 eetlepels kokosrasp

Hoe maak je carrot cake balletjes?

  1. Boen de wortelen schoon en snijd het kontje eraf. Doe ze dan in de keukenmachine en hak fijn. Voeg de ontpitte dadels toe en de noten en laat dit weer even fijnmalen.
  2. Voeg dan de havermout, vanille extract, speculaaskruiden, kaneel en gember meng dit erdoorheen.
  3. Schep de kokosrasp op een bord.
  4. Maak kleine balletjes van het deeg en rol deze door de kokosrasp. Bewaar luchtdicht in de koelkast of vries de balletjes in.
  5. Veel plezier tijdens het trakteren namens team Cookinglife

Toen mijn vriendinnetje vertelde hoeveel wortel er in zat, was ik best verbaasd! Ik geloof dat zij het volgens een ander recept maakte, maar ik besloot zelf te experimenteren met de ingredienten. Uiteraard zit er wortel in, dadel om te zoeten en noten voor een bite en textuur. Daarnaast havermout voor vezels en structuur en lekker wat kruiden om de carrotcake balls op smaak te brengen.

Ik vond het recept zo’n succes, dat ik besloot om mijn collega’s de week daarna op deze carrotcake balls te trakteren. Iedereen vond ze heerlijk! Je kunt wel overwegen om iets meer kruiden toe te voegen dan nu in het recept staat, om ze nog wat meer smaak te geven. Mijn advies is om het ‘deeg’ eerst even te proeven en dan nog kruiden naar smaak toe te voegen. Ik hoop dat jullie ze net zo lekker vinden als ik!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.