Recepten Vegan Glutenvrij Valentijnsdag Tussendoor

Wanneer je probeert zoveel mogelijk (geraffineerde) suikers uit je eetpatroon weg te knippen, zijn er best wat dingen die op het eerste gezicht afvallen. Een belangrijke daarvan is, voor vele, chocolade. Het bevat doorgaans erg veel witte of kristal suiker en deze zijn niet goed voor je. Wij gingen opzoek naar chocolade met de minst onbewerkte suikers en kwamen bij chocolade met kokosbloesemsuiker.

Cookinglife Foodies
Chocolade bonbons

Recept

Chocolade bonbons

Bonbons met drie verschillende vullingen. Simpel om te maken met een prachtig resultaat. Echt iets bijzonders bij de koffie of thee.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties ca 12 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Koeltijd 1 uur 0 min
Totaal 1 uur 40 min

Ingrediënten

  • 100gr pure chocolade: ik gebruik Vivani 92% cacao
  • Vijgenvulling
  • 5 gedroogde vijgen, fijngesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels vanille extract           
  • Kokosvulling
  • 40ml kokosmelk
  • 20gr kokosrasp
  • 2 theelepels vanille extract
  •   Hazelnoten
  • 20gr hazelnoten, in stukjes

Hoe maak je chocolade bonbons?

  1. Smelt eerst de chocolade au-bain-marie. Wanneer het gesmolten is, doe je een laagje chocola in de vormpjes, dit wordt de bodem van de bonbon. Zet dit even in de koelkast tot het hard geworden is.
  2. Maak dan alle drie de vullingen. Snijd de vijgen fijn, doe er het citroensap en vanille extract bij. Druk met een lepel steeds aan tot het een mengseltje wordt.
  3. Doe de kokosmelk met kokosrasp in een pannetje en breng heel even aan de kook. Doe er dan het vanille extract bij en haal van het vuur.
  4. Hak de hazelnoten klein.
  5. Haal de vormpjes uit de koelkast en doe nu in elk van de chocoladebodempjes een beetje vulling. Probeer dit zoveel mogelijk in het midden te doen en de randen vrij te houden, anders zal de bonbon niet één geheel worden (zie onze bonbons ;))
  6. Zet weer in de koelkast en laat hard worden. Geniet van je suikervrije bonbons!

We komen nog even terug op de kokosbloemsuiker. Deze suiker is afkomstig van de nectar van kokosbloemen en is nagenoeg onbewerkt. Het is donkerbruin van kleur en heeft een lichte karamelsmaak, wat erg lekker is. Kokosbloesemsuiker zal nooit zó zoet maken als kristalsuiker, maar dit hoeft ook niet. 

Onze favoriet is de bonbon met vijgenvulling, vooral omdat het zoete van de vijg en het frisse van de citroen mooi combineert met de pure chocola. De bonbon met kokosvulling heeft veel weg van een hele puur Bounty! Erg lekker. De bonbon met hazelnoten is eigenlijk de meest simpele van de drie, maar niet minder lekker. Geniet van je chocolade bonbons!

Producten voor dit recept

Speciaal voor jou geselecteerd

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.