Wanneer je probeert zoveel mogelijk (geraffineerde) suikers uit je eetpatroon weg te knippen, zijn er best wat dingen die op het eerste gezicht afvallen. Een belangrijke daarvan is, voor vele, chocolade. Het bevat doorgaans erg veel witte of kristal suiker en deze zijn niet goed voor je. Wij gingen opzoek naar chocolade met de minst onbewerkte suikers en kwamen bij chocolade met kokosbloesemsuiker.
Recept
Bonbons met drie verschillende vullingen. Simpel om te maken met een prachtig resultaat. Echt iets bijzonders bij de koffie of thee.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 12 stuks |
Bereidingstijd | 40 min |
---|---|
Koeltijd | 1 uur 0 min |
Totaal | 1 uur 40 min |
We komen nog even terug op de kokosbloemsuiker. Deze suiker is afkomstig van de nectar van kokosbloemen en is nagenoeg onbewerkt. Het is donkerbruin van kleur en heeft een lichte karamelsmaak, wat erg lekker is. Kokosbloesemsuiker zal nooit zó zoet maken als kristalsuiker, maar dit hoeft ook niet.
Onze favoriet is de bonbon met vijgenvulling, vooral omdat het zoete van de vijg en het frisse van de citroen mooi combineert met de pure chocola. De bonbon met kokosvulling heeft veel weg van een hele puur Bounty! Erg lekker. De bonbon met hazelnoten is eigenlijk de meest simpele van de drie, maar niet minder lekker. Geniet van je chocolade bonbons!
Speciaal voor jou geselecteerd