Deze glutenvrije en suikervrije chocolade cupcakes met aardbei zijn echt om te smullen. En met maar 4 ingrediënten, heb je ze zo gebakken!
Recept
Maar 4 ingrediënten nodig!
Gang | Nagerecht, dessert |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor 4 cupcakes |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Opstijftijd | 20 min |
Totaal | 35 min |
Dit recept is ideaal om je geliefde mee te verassen tijdens Valentijn. Nu zul je misschien denken: ‘Hè, maar waarom een Valentijns recept voor vier mensen en niet gewoon voor twee?’. Ik heb op de zaken vooruit gedacht. De cupcakes zijn namelijk zo lekker, dat je Valentijn je zal smeken om een tweede en dan kun je zelf niet achterblijven. Ik heb dit recept trouwens niet zelf bedacht, maar het zien staan bij een mede-blogger.
Doordat het rauwe cupcakes zijn en de ingrediënten dus niet worden verwarmd in bijvoorbeeld een oven, blijven alle goede voedingsstoffen bewaard. De vitamines en mineralen uit de amandelen, dadels en cacaopoeder (en aardbeien natuurlijk) zit je gewoon weg te snoepen. Het is dus echt een gezond 'gebakje'. En naast glutenvrij en suikervrij zijn de cupcakes ook lactosevrij en vegan.