Volgende week vrijdag is het weer Valentijn en ik vind niets leuker dan iemand verrassen met lekkere zelfgebakken koekjes. Dat is toch veel leuker dan een kaartje of een bloemetje? En met deze Glutenvrije Chocolade koekjes ben je er ook nog eens zo goed als zeker van dat iedereen ze mag proeven; ze zijn naast glutenvrij namelijk ook zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers.
Recept
Wanneer het bijna Valentijn is zijn deze koekjes een heerlijke verrassing. Eens wat anders dan bloemen of een kaartje. Ze zijn naast glutenvrij ook zuivelvrij en zonder geraffineerde suikers.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 10 koekjes |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 40 min |
Het vergt wel even wat geduld en een zachte aanpak om de koekjes te bakken. Doordat het deeg glutenvrij is, brokkelt het nogal snel. Volg alle stapjes van het recept hieronder en kneed het deeg goed met je handen samen. De mooiste hartjes koekjes krijg je natuurlijk als je uitsteekvormpjes gebruikt. Deze leuke hartjes zaten in een set met bakvormpjes die ik een paar weken geleden bij de Action heb gekocht; echt een aanrader!
Als je niet glutenvrij hoeft te bakken, maar wel graag gezondere chocolade koekjes wilt maken, dan raad ik je aan het boekweitmeel te vervangen door speltmeel. Speltmeel is niet glutenvrij (wel tarwevrij) en daardoor zullen de koekjes wat minder brokkelig zijn. En ondanks dat de glutenvrije versie wat brokkelig is, is de smaak echt fantastisch. Ze zijn lekker puur van smaak en niet te zoet.