Mug cake. Grappig woord voor een nog grappiger receptje, want dit kleine cakeje voor één persoon maak je letterlijk in een mok klaar. Al eerder maakte ik een mug cake met frambozen. Nu vond ik het tijd voor een chocolade variant en dus nu eindelijk een nieuw recept: glutenvrije chocolade mug cake.
Recept
Of je ‘m nu als ontbijt, lunch of tussendoortje eet, dat maakt helemaal niet uit. Ook op een doordeweekse dag kun je deze mug cake prima eten. Hij is zo klaar.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | 1 persoon |
Voorbereidingstijd | 5 min |
---|---|
Bereidingstijd | 2 min |
Totaal | 7 min |
Of je ‘m nu als ontbijt, lunch of tussendoortje eet, dat maakt helemaal niet uit. Ook op een doordeweekse dag eet ik deze mug cakes weleens, omdat ze zo klaar zijn en dat is ideaal als je niet al te veel tijd hebt in de ochtend. Daarnaast vult het enorm en heb je lang een verzadigd gevoel; niet onbelangrijk!
Officieel maak je een mug cake klaar in de magnetron. Voor diegenen die daar liever geen gebruik van maken, kun je de mug cake ook gewoon in de oven bereiden: 20 minuten op 180 graden en je cakeje is net zo lekker! Oh en ook nog leuk; laat het vanille extract weg of gebruik een vanille boontje en je hebt een paleo proof versie. Smullen!