Recepten Taarten Nagerechten Glutenvrij

Jeej, vorige week was ik jarig, dus happy birthday to me! En ik zeg: ik trakteer op taart! Ik verheug mij er al weken op om een heerlijke taart in elkaar te flansen. En stiekem verheug ik me niet alleen maar op die taart, maar ook gewoon op mijn verjaardag. Vroeger kon ik niet slapen van de zenuwen. Nu  is dat wel een beetje anders, maar nog steeds kan ik erg naar uitkijken. En ik vind het zelfs nog altijd een beetje spannend, want ik vind het mega leuk om cadeautjes te krijgen. Altijd spannend weer wat je krijgt van iedereen. Dus die ‘kindergevoelens’ zijn voor mij nog lang niet voorbij! Om iedereen op mijn beurt te trakteren, maakte ik deze mega lekkere gezonde chocoladetaart met vanille voor ze. 

Cookinglife Foodies
Chocoladetaart met vanille

Recept

Chocoladetaart met vanille

Chocola, noten en vanille... een hemelse combinatie. Geniet ervan zonder schuldgevoel over een lading suiker. Deze taart is vrij van geraffineerde suikers.

Gang Taart
Keuken Nederlands
Porties ca 10 punten

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Koeltijd 4 uur 0 min
Totaal 4 uur 40 min

Ingrediënten

  Eerste laag
 • 200 gram amandelen
 • 120 gram ontpitte medjool dadels
 • 40 gram kokosrasp
 • Tweede laag
 • 200 gram cashewnoten
 • 150 gram ontpitte medjool dadels
 • 50 gram cacaopoeder
 • 240 ml water
 • 120 ml kokosolie
 • Derde laag
 • 200 gram cashewnoten
 • 100 ml kokosolie
 • 50 ml honing
 • 120 ml water
 • merg van een vanillepeul (of halve theelepel vanille poeder)
 • Extra topping
 • Pure chocolade – 50g (optioneel)
 •  

Hoe maak je een chocoladetaart met vanille?

 1. Doe alle ingrediënten van de 1e laag in de blender of keukenmachine. Maal het tot het goed fijn en kruimelig, maar plakkerig is. Verdeel dit notenmengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan.
 2. Was je blender/keukenmachine en doe alle ingrediënten voor laag 2 in de blender/keukenmachine. Verdeel dit vervolgens over de 1e laag.
 3. Maak je blender/keukenmachine weer schoon en doe alle ingrediënten voor laag 3 erin en schenk deze vervolgens voorzichtig op laag 2.
 4. Optioneel: maak met een mes chocoladekrulletjes van je reepje pure chocola. Je kunt er zoveel op doen als je zelf wilt natuurlijk. Laat je gezonde chocoladetaart 4 uur opstijven in de koelkast en… ENJOY! Easy toch? Dus hop de keuken in!

Ik ben dol op gezelligheid, lachen en het allerbelangrijkste.. eten. Ik zorg daarom ook dat er genoeg gezonde hapjes en drankjes op tafel staan. Stiekem heb ik altijd een doel op mijn verjaardag: anderen inspireren dat gezond eten ook feestelijk, leuk en lekker kan zijn. Ik kom namelijk uit een familie met enorm veel bourgondische lekkerbekken, dus ik ben dan toch benieuwd of ze blij gaan zijn met mijn healthy birthday party.

Ik weet in ieder geval één ding heel zeker: van deze mega lekkere gezonde chocolade taart met vanille gaan ze echt smullen, het kan niet anders! En ze zullen vast niet door hebben dat de taart helemaal glutenvrij en lactosevrij is en ook nog vrij van geraffineerde suiker. Gezond smullen maar!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.