Dit recept heb ik van Mannin. Ik heb het ietsje aangepast, zodat de taart binnen mijn eetpatroon past. De boter heb ik namelijk vervangen door kokosolie en de vanillesuiker door vanille extract. De slagroom voor erbij heb ik weggelaten. Dus ging ik aan de slag. Het recept bestaat uit vrij weinig ingrediënten, zes om precies te zijn, en dat vind ik zelf altijd veel prettiger dan een ellenlange lijst met benodigdheden. Ik raak daardoor altijd een beetje gedemotiveerd, maar misschien is dat persoonlijk.
Recept
Een eenvoudig recept met maar liefst zes ingrediënten. En dan is deze taart ook nog eens glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Yum!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 10 punten |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 35 min |
Dus, allereerst op zo laag mogelijk vuur de chocolade smelten, au-bain-marie (in een kommetje boven heel zacht kokend water). Eigenlijk gaan daar de rest van de ingrediënten, dus het amandelmeel, de kokosolie, de eidooiers (houd de eiwitten even apart) en vanille extract in en dat was het al zo’n beetje.
Nu moet ik trouwens zeggen dat ik het liefst werk met Vivani 92% cacao. Hierin wordt namelijk kokosbloesemsuiker gebruikt, een ongeraffineerde suiker die nog vrijwel alle voedingswaarde bevat. Mannin gebruikt in haar recept 75% cacao, dus dat is net iets minder puur.
Ik vond de chocolade taart uiteindelijk iets te puur van smaak, best bitter zelfs. Dit ligt dus niet aan het recept van Mannin, dat dit even helder is, maar aan het feit dat ik 92% cacao chocolade gebruikte. De volgende keer dat ik deze Glutenvrije Chocolade Taart bak, want die komt er zeker en snel ook, zal ik wat kokosmelk bij de chocolade doen.
Zo zwakt de puurheid van de chocolade iets af. Tot slot garneerde ik de chocolade taart nog met wat geroosterd amandelschaafsel, dat is er ook erg lekker bij. Al met al vind ik het een fantastisch recept!