Stevia kan best lastig zijn om mee te bakken, zeker in combinatie met glutenvrij, omdat je niet de ‘inhoud’ en vulling aan een deeg kunt geven wat normale suiker wel doet. Ik gebruikte tot nu toe wel eens stevia druppels, maar was daar niet zo’n fan van, voornamelijk door de bittere nasmaak. Recentelijk mocht ik echter een type stevia proberen, die er net zo uitziet als gewone kristal suiker. Ik gebruikte de stevia als vervanger voor kokosbloesemsuiker en maakte er Chocolatechip Peanutbutter cookies mee en was erg benieuwd of ik deze wél lekker vond smaken.
Recept
Deze koekjes gezoet met stevia zijn waanzinnig. En geschikt voor diabetici én mensen die graag suikervrij willen eten.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | 8 flinke koeken |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 30 min |
De koekjes zijn waanzinnig! Niet super zoet en de pindakaas is ook niet overheersend. Ik was positief verrast door deze stevia kristal ‘suiker’. Suiker tussen haakjes, uiteraard, omdat stevia gemaakt wordt van de blaadjes van de stevia plant. Stevia is in korte tijd erg populair geworden en helaas zijn er ook producten te krijgen onder de naam stevia die voor een groot deel uit andere ingrediënten bestaan, zoals maltodextrine een veredelde suiker. Let hier dus goed op!
Pure stevia is een goede suikervervanger in recepten, omdat het geen invloed heeft op de glycemische index, oftewel je bloedsuikerspiegel. Dat maakt het geschikt voor diabetici én mensen die graag suikervrij willen eten. Met de stevia die er dus uit ziet als gewone tafelsuiker, maakte ik deze heerlijke Chocolatechip Peanutbutter cookies.