Vorig jaar september was ik op vakantie in Turkije. Daar hadden ze heerlijke cakejes met maanzaad. Het leek mij leuk om deze cakejes thuis ook eens zelf te maken; ze waren zo lekker. Zo vond ik een fijn recept met griekse yoghurt en een kleine hoeveelheid melk. Dit kun je gemakkelijk vervangen door een plantaardige variant. Het recept heb ik wel wat aangepast. Voor de frisheid voegde ik ook nog een beetje citroensap toe.
Recept
Heerlijk frisse muffins voor bij de thee of om zo tussendoor van te genieten.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Turks |
Porties | 12 muffins |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 50 min |
Ook de boter kun je vervangen door kokosolie. Begin dan met een gram of 50 en kijk even hoe de structuur van het beslag is. Als je teveel kokosolie toevoegt, kunnen je muffins namelijk snel vettig worden. Voeg beetje bij beetje wat extra kokosolie toe, tot je vindt dat je beslag de juiste structuur heeft.