Recepten Ontbijt Lunch Glutenvrij

Als echte tonijnliefhebber kan je je geluk niet op met dit heerlijke ontbijt- of lunchgerecht. Deze glutenvrije club sandwich smaakt fantastisch! Zo wil je toch altijd je dag beginnen? 

Cookinglife Foodies
Club sandwich met tonijnsalade

Recept

Club sandwich met tonijnsalade

Ook ideaal voor visite of als gerecht bij een high tea.

Gang Lunch, ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties Voor 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 4 sneetjes glutenvrij brood
  • 1 blikje tonijn
  • 1 tomaat of een paar cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Een paar plakjes kaas
  • 2 sjalotjes
  • sla naar keuze
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper om op smaak te brengen

Hoe maak je een club sandwich met tonijnsalade?

  1. Haal de tonijn uit blik en meng dit met de mayonaise en olijfolie. Snipper de sjalotjes en meng dit ook bij het tonijnmengsel en breng op smaak met zout en peper.
  2. Rooster het brood en snijd de korstjes eraf. Snijd het brood schuin doormidden.
  3. Beleg het brood dan als volgt. Leg er eerst een paar plakjes kaas op, dan wat sla, doe de tonijnsalade er bovenop en maak het af met tomaatjes. Eventueel kun je ook nog wat mayonaise op de boterham zelf smeren.
  4. Herhaal het bovenstaande tot je een mooie club sandwich hebt.

Maak het jezelf lekker makkelijk en ga voor glutenvrij brood van de supermarkt of jouw favoriete natuurwinkel. Bij dit recept heb ik dat ook gedaan. Dit brood is stevig genoeg om te gebruiken voor een club sandwich en prima te toasten.

Het fijne aan club sandwiches vind ik dat ze vaak snel en makkelijk op tafel zijn te zetten. En het ziet er vaak ook nog eens leuk uit! Deze sandwich is ook nog eens glutenvrij! Klinkt goed toch?!