Bekijk hier 180+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Broodbakvormen

33 producten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
33 producten
Je gekozen filters:

Broodbakvormen

Alles voor jouw smaak

Als u uw lekkernijen in een speciale vorm wilt hebben, zit u zeker goed bij Cookinglife! Voor ieder gerecht hebben wij de juiste hulpmiddelen op voorraad. Neem nu een speciale broodbakvorm, beschikbaar in vele verschillende formaten. Bovendien bent u bij ons tevens aan het juiste adres voor een nieuwe maatbeker en een nauwkeurige keukenweegschaal. Zo maakt u snel en eenvoudig het perfecte deeg voor in uw broodbakvorm! Onze modellen zijn gemaakt van hoge kwaliteit keramiek en gaan nog jarenlang mee.

Stokbroodvorm

Gaat u graag op de Franse tour? En nee, dan bedoelen we niet de Wielerronde maar een bezoekje aan de keuken vaan onze mede-Europeanen! Hiervoor is namelijk een speciale stokbroodvorm in het leven geroepen. Deze kunt u bij Cookinglife bestellen van grote merken zoals Patisse en Emile Henry. Ook heeft u de keuze uit verschillende kleuren.

Hoe maak je optimaal gebruik van je broodbakvorm?

Vind jij het ook zo gezellig om met het hele gezin te ontbijten? Daar smaakt een zelfgebakken brood natuurlijk wel goed bij! Door deze tips te volgen weet je zeker dat jij optimaal gebruik maakt van jouw broodbakvorm.

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C.
  2. Spoel de broodbakvorm goed af met een beetje lauw warm water.
  3. Wanneer de bakvorm goed is afgespoeld is het tijd om hem in te branden! Hiermee creëer je een beschermende laag, waardoor je jouw zelfgebakken brood er ook een stuk eenvoudiger uithaalt. Om de bakvorm in te branden vet je hem eerst goed in met een beetje pure lijnzaadolie of zonnebloemolie.
  4. Hierna kan je de broodbakvorm 20 minuten in de voorverwarmde oven zetten.
  5. Haal de vorm weer uit de oven. Zijn er nog overtollige olieresten blijven zitten? Deze kan je gemakkelijk verwijderen met een beetje keukenpapier.

Hierna is jouw broodbakvorm klaar om te gebruiken! Maar ook nadat je een lekker brood hebt gebakken is het belangrijk om de bakvorm goed schoon te maken. Doe dit op de volgende manier:

  1. Maak de broodbakvorm goed schoon met een beetje lauw warm water.
  2. Daarna plaats je de vorm terug in de nog warme oven, zodat hij optimaal kan opdrogen.
  3. Blijven er nog hardnekkige vlekken achter in de broodbakvorm? Los dan een druppeltje afwasmiddel op in wat lauw warm water en maak de bakvorm hierin schoon. Let op! Hierna is het wel van belang om het inbrandproces opnieuw uit te voeren.

1