Sareva Bakvorm / Taartvorm - met losse bodem - Zwart - ø 22 cm
Bakt u graag een heerlijke taart voor een verjaardag of een speciale gelegenheid? Dan kan een taartvorm van Cookinglife niet ontbreken in uw keuken. We hebben vormen van verschillende vooraanstaande merken zoals Le Creuset en Emile Henry. U vindt voor elke gelegenheid de juiste taartvorm in ons ruime assortiment!
Ronde taartvorm
De klassieke ronde taartvorm blijft bijzonder populair. Bij Cookinglife vindt u verschillende formaten zodat u altijd een goede taart kunt bakken. U vindt bij ons onder andere bakvormen met een goede anti-aanbaklaag zodat u de taart gemakkelijk uit de vorm kunt halen. Deze modellen zijn bovendien eenvoudig schoon te maken na gebruik. Wilt u variëren in de vorm van uw taart? U vindt bij ons naast de ronde taartvorm ook verschillende andere vormen!
Taarvorm Emile Henry
Ambachtelijk gemaakt aardewerk is kenmerkend voor detaarvorm van Emile Henry. Dit Franse merk is zeer geschikt als u graag thuis bakt, maar ook als u professioneel taarten wilt bakken. De Bourgondische levensstijl heeft als inspiratiebron gediend voor de verschillende kleuren waarin de taartvorm van Emile Henry taartvorm verkrijgbaar is. De elegante brioche vorm en de golvende rand zorgen voor een verrassend effect.
Taartvorm kopen
Heeft u zin gekregen in een zelfgebakken taart? Dan kunt u bij Cookinglife eenvoudig online een taartvorm kopen. Wij bieden u een scherpe prijs en een snelle levering. Zo kunt u binnen enkele dagen de lekkerste taarten op tafel zetten. Kijk ook eens bij het ruime assortiment Bakbenodigdheden en tover uw keuken om tot een ware banketbakkerij!
Hoe maak je optimaal gebruik van je taartvorm?
Heerlijke chocoladetaarten met kokossnippers of juist een frisse citroentaart... Houd jij er ook van om lekkere taarten te bakken? Met deze tips maak jij optimaal gebruik van je taartvorm!
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Spoel de taartvorm goed af met lauw warm water.
- Nu is het tijd om de taartvorm in te branden! Door dit te doen creër je een beschermende laag, die tegelijk ook fungeert als anti-aanbaklaag.
Vet de taartvorm in met zonnebloemolie of pure lijnzaadolie. - Plaats de oven 20 minuten lang in de voorverwarmde oven.
- Haal de vorm weer uit de oven. Zijn er overtollige olieresten blijven zitten? Deze kan je eenvoudig verwijderen met een beetje keukenpapier.
Hierna is je taartvorm klaar voor gebruik! Door hem goed te blijven schoonmaken heb jij er lang plezier van. Doe dit als volgt:
- Maak de taartvorm goed schoon met lauw warm water.
- Plaats de vorm terug in de nog warme oven, zodat hij optimaal kan opdrogen.
- Blijven er hardnekkige vlekken in de vorm zitten? Los dan een druppeltje afwasmiddel op in lauw warm water en maak de taartvorm hierin schoon. Let op! In dit geval is het wel belangrijk om de vorm opnieuw in te branden.