Brood is al lang niet meer een vast ontbijt voor de gemiddelde Nederlander. Gelukkig, want er is zoveel ander lekkers waar je een voedzaam ontbijtje mee kunt maken. Zo vrolijkt dit ontbijtje met crunchy spelt, yoghurt en banaan je mooi gedekte paastafel bijvoorbeeld helemaal op! Want zeg nou zelf, een paasontbijt hoort toch fleurig te zijn? En de combinatie van vrolijk en voedzaam is dé manier om je dag goed te beginnen.
Recept
Dit is een vrolijk en kleurrijk gerecht dat perfect bij de paasbrunch past. Het ziet er mooi uit, is snel klaar en gezond!
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 persoon |
Bereidingstijd | 5 min |
---|---|
Totaal | 5 min |
Sinds ik kant en klare crucnhy spelt in de supermarkt kan krijgen (volgens mij zag ik het afgelopen najaar voor het eerst), heb ik altijd een pak in de kast staan. Het is overigens niet glutenvrij, want gemaakt van spelt, maar dus wel vrij van tarwe en gezoet met rijststroop. Ook heeft de varaiant die ik koop spelt van biologische afkomst en van goede kwaliteit. Met de hele spelthype van de afgelopen tijd is dat zeker iets waar je op moet letten als je graag speltproducten eet. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf granola maken dat glutenvrij en suikervrij is.
Vind je ook niet dat als je ontbijt er zo vrolijk uit ziet, dat het meteen leuker is om klaar te maken? Een kom havermoutpap is vaak nogal saai van kleur en bijna deprimerend om naar te kijken, maar dit ontbijt springt van je tafel af. Ik vind het een perfect ontbijt voor Pasen; een stuk gezonder en het ziet er véél leuker uit. Wordt dit ook jouw paasontbijtje?