Recepten Ontbijt Tarwevrij

Brood is al lang niet meer een vast ontbijt voor de gemiddelde Nederlander. Gelukkig, want er is zoveel ander lekkers waar je een voedzaam ontbijtje mee kunt maken. Zo vrolijkt dit ontbijtje met crunchy spelt, yoghurt en banaan je mooi gedekte paastafel bijvoorbeeld helemaal op! Want zeg nou zelf, een paasontbijt hoort toch fleurig te zijn? En de combinatie van vrolijk en voedzaam is dé manier om je dag goed te beginnen.

Cookinglife Foodies
Crunchy spelt, yoghurt, banaan en aardbei

Recept

Crunchy spelt, yoghurt, banaan en aardbei

Dit is een vrolijk en kleurrijk gerecht dat perfect bij de paasbrunch past. Het ziet er mooi uit, is snel klaar en gezond!

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Ingrediënten

  • 200 gram / ml geitenyoghurt (of plantaardige yoghurt)
  • 4 eetlepels crunchy spelt (of eigengemaakte granola) 
  • 1 banaan
  • handje aardbeien (je kunt ook frambozen of bosbessen gebruiken)

Hoe maak je crunchy spelt, yoghurt, banaan en aardbei ontbijt?

  1. Neem een mooi glas en doe daar een flinke laag yoghurt in, ongeveer 100 gram.
  2. Schep hier 2 volle eetlepels Zonnatura Crunchy Spelt overheen.
  3. Snijd de banaan en aardbeien in plakjes. Leg de helft hiervan over de spelt laag heen.
  4. Doe hier overheen weer een flinke laag yoghurt, nog een laag Zonnatura Crunchy Spelt en maak af met de overgebleven plakjes banaan en aardbei.
  5. Eet smakelijk!

Sinds ik kant en klare crucnhy spelt in de supermarkt kan krijgen (volgens mij zag ik het afgelopen najaar voor het eerst), heb ik altijd een pak in de kast staan. Het is overigens niet glutenvrij, want gemaakt van spelt, maar dus wel vrij van tarwe en gezoet met rijststroop. Ook heeft de varaiant die ik koop spelt van biologische afkomst en van goede kwaliteit. Met de hele spelthype van de afgelopen tijd is dat zeker iets waar je op moet letten als je graag speltproducten eet. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf granola maken dat glutenvrij en suikervrij is. 

Vind je ook niet dat als je ontbijt er zo vrolijk uit ziet, dat het meteen leuker is om klaar te maken? Een kom havermoutpap is vaak nogal saai van kleur en bijna deprimerend om naar te kijken, maar dit ontbijt springt van je tafel af. Ik vind het een perfect ontbijt voor Pasen; een stuk gezonder en het ziet er véél leuker uit. Wordt dit ook jouw paasontbijtje?