Etensresten verwijderen!

Heb je regelmatig last van ontstoken tandvlees? Dan kan dit flink wat gevolgen hebben voor je gebit. Laat je het te ver gaan, dan zorgt de ontsteking voor een slechte adem. Het kan zijn dat je tanden los gaan staan. In het ergste geval kun je ze zelfs kwijtraken. Om dit te voorkomen moet je na elk eetmoment je gebit schoonmaken. Gebruik hiervoor tandenstokers, floss of ragers. Heb je een hevige ontsteking dan kun je ook een speciale mondspoeling gebruiken. Door goed en regelmatig te stokeren en flossen bestrijd je de bacteriën die de ontsteking veroorzaken en zorg je ervoor dat deze snel verdwijnen.

Etensresten verwijderen!

Eetmomenten

Elke keer wanneer je iets eet of drinkt wordt je glazuur aangetast. Probeer daarom bij voorkeur niet meer dan zeven eet- en drinkmomenten per dag. Wanneer je dit aanhoudt heeft je gebit tussendoor de tijd om te herstellen van de zuuraanvallen. Hoeveel je eet en drinkt maakt in principe niet uit voor je gebit, het gaat echt om de momenten. Je kunt beter twee koppen thee achter elkaar drinken en tegelijkertijd een broodje eten. Dan dit uit te spreiden over de dag. Daarnaast kun je het gebruik vermijden van voedingsmiddelen die slecht zijn voor je gebit en tandvlees. Kies voor zoveel mogelijk natuurlijke voedingsmiddelen waaraan geen kunstmatige of chemische toevoegingen gedaan zijn, want deze schaden je mond meer dan je denkt.

Eetmomenten

Vermijd hulpstoffen, chemicaliën en alcohol

Heb je regelmatig last van een slechte adem? De oorzaak hiervan ligt altijd bij de aanwezigheid van anaerobe bacteriën, dit kan op verschillende plekken in de mond ontstaan. Zorg er daarom voor dat je de bacteriën bij de bron aanpakt. Zo verdwijnen ze niet alleen, maar komen er ook geen nieuwe meer bij. Probeer producten waar alcohol in zit te vermijden, want dit doet meer kwaad dan goed omdat het juist wondjes veroorzaakt die voor een vieze adem kunnen zorgen.

Vermijd hulpstoffen, chemicaliën en alcohol

Wat kun je eten en drinken voor een gezond gebirt?

Kies voor eten en drinken dat niet te zuur is en geen tannine bevat om zo je mond te beschermen. Natuurlijke stoffen werken goed en schaden je mond en tanden niet zoals geraffineerde suikers.

Blogs Tips