Wanneer het zonnetje schijnt en je terugkomt van een lange dag zon, zee, meer of park, gaat er niets boven een ijsje. IJs kun je heel gemakkelijk zelf maken, ook suikervrij en lactosevrij ijs. Vorig jaar ontdekte ik dat al dat je met een ijsmachine super snel romig ijs maakt van bevroren fruit. Ideaal! Maar ook zonder machine maak je in een handomdraai suikervrije en lactosevrije fruit ijsjes.
Recept
Je hebt maar twee dingen nodig voor het maken van deze ijsjes, stukjes fruit en fruitsap. Gebruik dat wat jij lekker vindt!
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 10 stuks |
Bereidingstijd | 5 min |
---|---|
Koeltijd | 3 uur 0 min |
Totaal | 3 uur 5 min |
Eigenlijk heb je maar twee dingen nodig, namelijk fruitsap zonder toegevoegde suikers en wat vers fruit. Ik gebruikte perensap van de Olmenhorst als fruitsap, dit is 100% puur natuur en zoooo lekker. Om de ijsjes ‘te vullen’ gebruik je wat vers fruit. Ik had nectarines in huis, dus gebruikte ik die, maar verse aardbeien zijn er ook erg lekker bij.
De smaak van deze ijsjes verbaasde me echt. Ze zijn zoet, maar niet overheersend zoet zoals de ijsjes die je in de winkel kunt kopen. En echt verfrissend, dus heerlijk na het eten of om buiten in het zonnetje op te smullen. Je hebt trouwens van die ijsvormpjes nodig die je in de vriezer kunt zetten. Om uit te proberen wat je lekker vindt kun je ook de helft van de ijsjes alleen vullen met sap en in de andere helft fruit toevoegen.