Recepten Voorgerechten Vis Glutenvrij

Ik mocht een recept kiezen van de blog van Anneke. Dat bleek nog best een opgave, omdat er een heleboel heerlijke dingen waren om uit te kiezen! Al snel kwam ik een prachtige foto tegen van gebakken garnalen met avocado en paprika. De kleuren spraken me erg aan en daarnaast is het een erg ‘puur’ receptje en ik ben nu eenmaal groot fan van zo puur en ‘clean’ mogelijk eten. Mijn keuze was gemaakt: garnalen op een bedje van avocado en paprika.

Cookinglife Foodies
Garnalen met avocadomousse en paprika

Recept

Garnalen met avocadomousse en paprika

Een puur recept. Makkelijk, lekker en prachtige presentatie. Ideaal voorgerecht voor een diner met vriendinnen.

Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 3 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 6 grote garnalen
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • handje rucola melange
  • 1 lenteui
  • kwart rood pepertje
  • sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • olijfolie
  • zeezout
  • peper

Hoe maak je garnalen met avocadomousse en paprika?

  1. Snijd de paprika’s in blokjes en bak met een gehakt teentje knoflook  even in een koekenpan.
  2. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en prak dit. Voeg het sap van een halve citroen toe, wat zout en peper en ongeveer de helft van de paprikablokjes.
  3. Verwarm wat olijfolie met een geperst teentje knoflook in de koekenpan en bak de garnalen kort totdat ze mooi roze/lichtbruin worden. Bestrooi nog met wat zout en peper en besprenkel met een beetje citroensap.
  4. Leg een serveerring op een bord en schep hierin het avocadomengsel, druk aan en verwijder de ring voorzichtig. Leg hierop wat rucola en vervolgens de garnalen. Leg er nog wat paprikablokjes omheen en wat rucola ter garnering. Eet smakelijk!

Ik heb het originele recept iets aangepast. Anneke gebruikte 10 garnalen in haar recept, maar omdat ik alleen hele grote garnalen in huis had, vond ik 6 in totaal wel voldoende. Daarnaast deed ik er nog een lenteuitje in, omdat dit de smaak van de avocado een beetje verfrist. Mijn enige puntje van kritiek is dat de geprakte avocado misschien wat te smeuig is in combinatie met de stevige garnalen. Als ik het de volgende keer ga ik eens proberen om de avocado in kleine blokjes te snijden, zodat er iets meer overblijft om op te kauwen.

De garnalen met avocado en paprika hebben mij positief verrast! Het is een heerlijk voorgerecht, alleen al omdat het zo prachtig te presenteren is. Wel erg vullend, dus als voorgerecht kun je de hoeveelheid denk ik wel wat verminderen. Zoals verwacht waren de smaken erg puur en daar houd ik van. Houd je zelf van iets pittigers, doe er dan wat meer kruiden en/of rode peper doorheen. Ander voordeel van dit gerecht is dat het ook nog eens snel klaar is en het lijkt mij een ideaal voorgerecht voor bijvoorbeeld een vriendinnen diner. Makkelijk, lekker en prachtige presentatie, dus wat mij betreft een absolute aanrader.