Deze grote gemberkoeken met chocolade en pecannoten zijn een soort comfort food in koude tijden. Ze zijn niet mega knapperig, maar juist een beetje chewy. Lekkere koek om bij je te hebben voor dat hongermoment op kantoor. Of gewoon bij je kop thee ‘s avonds op de bank. En als je gemberkoeken een beetje raar vindt klinken; niet over nadenken en gewoon proberen, want gember in deze koeken is een match made in heaven!
Recept
Een heerlijke combinatie van smaken en lekker smeuïg!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor 10 grote koeken |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Oventijd | 20 min |
Totaal | 40 min |
Gember vind ik best oke, zeker in een slowjuicesapje of een kop thee, maar deze gemberkoeken die ik bij een mede-blogger zag, klonken dan echt als een uitdaging. Maar ik ben ze gewoon gaan bakken. En met succes!
Je kunt uiteraard ook een beetje variëren met meelsoorten. Als je geen havermeel in huis hebt, kun je ook boekweitmeel gebruiken. En als je niet glutenvrij hoeft te eten, kun je ook speltmeel gebruiken.