Recepten Glutenvrij Suikervrij Bakken Tussendoortje

Deze grote gemberkoeken met chocolade en pecannoten zijn een soort comfort food in koude tijden. Ze zijn niet mega knapperig, maar juist een beetje chewy. Lekkere koek om bij je te hebben voor dat hongermoment op kantoor. Of gewoon bij je kop thee ‘s avonds op de bank. En als je gemberkoeken een beetje raar vindt klinken; niet over nadenken en gewoon proberen, want gember in deze koeken is een match made in heaven!

Cookinglife Foodies
Gemberkoeken met chocolade en pecannoten!

Recept

Gemberkoeken met chocolade en pecannoten!

Een heerlijke combinatie van smaken en lekker smeuïg!

Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties Voor 10 grote koeken

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 20 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrij havermeel
  • 125 gram rijstmeel
  • 75 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 35 gram verse gember, geraspt
  • 100 gram pecannoten, in stukje gehakt
  • 1 zakje bakpoeder
  • 5 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 2 grote eieren
  • 6 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille extract

Hoe maak je gemberkoeken met chocolade en pecannoten?

  1. Doe de verse gember en noten in een kom. Voeg de kokosolie, het bakpoeder en 2 eetlepels heet water toe. Meng door elkaar en laat even staan.
  2. Meng in een andere kom de eieren met de honing en het vanille extract. Schep de rijstmeel en havermeel er door heen.
  3. Voeg nu de chocoladestukjes toe aan het kokosolie mengsel en roer door. Voeg dan de kom meel toe aan het natte beslag. Het is geen koekbeslag wat je kunt kneden; het blijft erg plakkerig en het houdt het midden tussen een koek- en cakebeslag. Niet schrikken dus 😉
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een lepel het koekbeslag op het bakpapier in hoopjes van ongeveer 1 cm dik en 8 cm in doorsnede.
  5. Bak de koeken op 180 graden in ongeveer 20 minuten goudbruin. Enjoy!

Gember vind ik best oke, zeker in een slowjuicesapje of een kop thee, maar deze gemberkoeken die ik bij een mede-blogger zag, klonken dan echt als een uitdaging. Maar ik ben ze gewoon gaan bakken. En met succes!

Je kunt uiteraard ook een beetje variëren met meelsoorten. Als je geen havermeel in huis hebt, kun je ook boekweitmeel gebruiken. En als je niet glutenvrij hoeft te eten, kun je ook speltmeel gebruiken.