Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerechten Paleo Pasen Tarwevrij Glutenvrij

Gevulde aubergine is altijd een goed idee. De smaak van aubergine uit de oven vind ik zaaaalig en daarnaast ziet het er ook gewoon lekker zomers uit; het is een plaatje op je bord. Deze variant met kip zit vol goede voedingsstoffen en vult ook nog eens lekker. Ook past dit recept binnen het Paleo principe. Perfect voor bij de barbeque!

Recept

Gevulde aubergine

Heerlijk voor de zomer! Probeer eens iets nieuws met deze heerlijke gevulde aubregines. Uit de oven, maar dit recept werkt ook perfect voor de barbeque!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 2

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Oventijd 12 min
Totaal 57 min

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 pak passata di pommodori (tomatenpuree)
  • 200 gram kipfilet
  • 40 gram feta
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • handje verse basilicum

Gevulde aubergine

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden
    2. Snijd de aubergines over de lengte doormidden en snijd voorzichtig het vruchtvlees eruit (of doe dit met een lepel). Let op dat je de ‘schil’ niet beschadigd en bewaar het vruchtvlees; snijd dit in blokjes.
    3. Druppel wat olijfolie op de aubergines en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.
    4. Snipper de uitjes en snijd de paprika in blokjes. Doe hetzelfde met de kip. Fruit de uitjes aan in een klein beetje olie en voeg de kip toe. Daarna de paprika en de blokjes aubergine erbij. Als de kip gaar is, voeg je de tomatenpuree toe. Laat een paar minuutjes op zacht vuur koken en haal de koekenpan van het vuur.
    5. Vul de aubergines met het kipmengsel en brokkel hier de feta overheen. Als laatste verdeel je de pijnboompitjes over de aubergines en bak deze dan nog in zo’n 12 minuten op 180 graden in de oven. Garneer ze voor serveren nog met wat verse basilicum. Enjoy!