Recepten Glutenvrij Hoofdgerechten Suikervrij Paleo Tarwevrij Pasen Paasdiner

Gevulde aubergine is altijd een goed idee. De smaak van aubergine uit de oven vind ik zaaaalig en daarnaast ziet het er ook gewoon lekker zomers uit; het is een plaatje op je bord. Deze variant met kip zit vol goede voedingsstoffen en vult ook nog eens lekker. Ook past dit recept binnen het Paleo principe. Perfect voor bij de barbeque!

Cookinglife Foodies
Gevulde aubergine

Recept

Gevulde aubergine

Perfect voor bij de barbecue!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Oventijd 12 min
Totaal 57 min

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 pak passata di pommodori (tomatenpuree)
  • 200 gram kipfilet
  • 40 gram feta
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • handje verse basilicum

Hoe maak je gevulde aubergines ?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de aubergines over de lengte doormidden en snijd voorzichtig het vruchtvlees eruit (of doe dit met een lepel). Let op dat je de ‘schil’ niet beschadigd en bewaar het vruchtvlees; snijd dit in blokjes.
  3. Druppel wat olijfolie op de aubergines en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.
  4. Snipper de uitjes en snijd de paprika in blokjes. Doe hetzelfde met de kip. Fruit de uitjes aan in een klein beetje olie en voeg de kip toe. Daarna de paprika en de blokjes aubergine erbij. Als de kip gaar is, voeg je de tomatenpuree toe. Laat een paar minuutjes op zacht vuur koken en haal de koekenpan van het vuur.
  5. Vul de aubergines met het kipmengsel en brokkel hier de feta overheen. Als laatste verdeel je de pijnboompitjes over de aubergines en bak deze dan nog in zo’n 12 minuten op 180 graden in de oven. Garneer ze voor serveren nog met wat verse basilicum. Enjoy!

Je kunt de aubergines trouwens ook prima ‘s middags al klaarmaken, koud bewaren en dan ‘s avonds nog even warm maken op de barbeque. Heerlijk! En er gaat echt niets boven de grillsmaak van aubergine; dat vind ik echt de beste groente voor op de barbeque.

Aubergine doet mij ook altijd aan Griekenland denken en dan aan de gevulde aubergine met tomaat uit de oven die mijn Griekse oom zo heerlijk kan klaarmaken. Papoutsakia heet dat gerecht en dat betekent zoiets als ‘gevuld laarsje’. Leuk hè! En daarom is aubergine mijn favoriete zomergroente. 

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.