Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Hoofdgerechten Bijgerechten Italiaans Vegetarisch Koolhydraatarm

Je hebt vast wel eens gehoord van de gevulde paprika, maar wist je dat gevulde courgettes ook heerlijk zijn? Ik heb ze laatst voor het eerst geprobeerd en ik ben helemaal fan! Gevulde courgettes zijn erg simpel te maken en met mijn recept is het ook koolhydraatarm en vegetarisch. Het is ook een ideaal recept voor in de zomer, omdat het een lichte maaltijd is!

Recept

Gevulde courgettes

Gevulde courgettes zijn een gezonde en koolhydraatarme maaltijd, ideaal als vegetarisch hoofdgerecht. De courgettebootjes worden gevuld met een mengsel van gebakken ui, knoflook, courgettevruchtvlees en broccoli- of bloemkoolrijst, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. De gevulde courgettes worden afgetopt met zongedroogde tomaatjes en gesmolten mozzarella en gebakken tot goudbruin in de oven. Perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Oventijd 25 min
Totaal 50 minuten

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Ovenschaal
  • Dinerborden

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 400 gram broccoli of bloemkoolrijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 8 zongedroogde tomaten
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • Bakplaat met bakpapier of een bakmat

Hoe maak je gevulde courgettes?

    1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. 
    2. Was de courgettes en snijd de courgettes in de lengte door de helft. Schep met een diepe lepel of een ijsschep tot je geen zaadjes meer ziet in de courgette. Je houdt een soort courgette bootjes over. Je gebruikt dit vruchtvlees later weer in het recept, dus nog niet weggooien!
    3. Smeer de courgettes in met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat met wat bakpapier of leg een bakmat op de bakplaat. Gaar ze in de oven voor 15 minuten. 
    4. Ondertussen kun je verder met de vulling. Snijd het vruchtvlees uit de courgette in kleine blokjes. Vervolgens snipper je de ui en de knoflook. 
    5. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en voeg de ui en knoflook toe en fruit deze. Voeg het courgette vruchtvlees toe en bak deze voor 2 minuten mee. Daarna kun je de broccoli of bloemkoolrijst toevoegen met Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak. Bak dit mengsel dan nog ongeveer 2 minuten.
    6. Snijd de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes in dunne plakken. 
    7. Vul de courgette bootjes met de groentevulling, leg de zongedroogde tomaatjes en de mozzarella er bovenop en zet het in de oven voor 10 minuten.
    8. Wanneer de mozzarella mooi goudbruin is, zijn de courgettes klaar! Haal ze uit de oven, en schep ze voorzichtig op een bord.

    Eet smakelijk namens Cookinglife, het adres voor vega recepten en 1001 soorten kookbenodigdheden