Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Global Series

53 producten

Global Series

Het uit Japan afkomstige merk Global voert 5 verschillende messen series, waarvan Cookinglife De G-, GS-, GF- en GSF-serie in haar assortiment aanbiedt. De messen van Global worden gesmeed en vervaardigd uit het zuivere ‘Cromova’ Staal. Deze staalsoort staat bekend om zijn hardheid en is dan ook zo goed als roestvrij.  De messen worden geslepen onder een hoek van 15 – 17 graden, waardoor de messen een langdurige scherpte met zich mee dragen.

Global Messen Series

De kwaliteit van de Global messen onderscheid zich van de overige messenmerken en behoort dan ook bij de top merken. Global voert verschillende series messen, waaronder de G-, GS, GSF en GF serie. Deze worden hieronder dan ook duidelijk toegelicht, om zo voor u de keuze gemakkelijker te maken.

Global G-serie

De G-serie van Global is de langstlopende serie en daarmee ook het meest uitgebreid van alle Global series. Deze serie is 30 jaar geleden als eerst door Global op de markt gebracht en wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd. De Japanse messen van de Global G-serie zijn licht van gewicht, wat in Japan als gewoonlijk wordt beschouwd.

Global GS-serie

De GS-serie heeft veel overeenkomsten met de G-serie en grootste verschil zit hem dan ook in de handgrepen van de messen. De handgrepen uit de Global GS-serie hebben een kenmerkend driehoekige handgreep, waardoor het mes erg prettig in de handpalm rust. Ook houdt dit de hand van de gebruiker verder van de ondergrond.

Global GF-serie

Op verzoek van vele Europese chefs is de Global GF-serie uitgebracht, welke een aantal verzwaarde keukenmessen op de markt brengt. De messen lijken erg veel op de G-serie van Global en hebben een iets groter heft. De messen zijn dan ook vooral bedoeld voor horecadoeleinden. 

Global GSF-serie

De Global GSF-serie is vooral ontworpen om de bovenstaande series aan te vullen. In deze serie worden dan ook voornamelijk kleine messen aangeboden zoals schilmessen, een kaasmes en officemessen.

 

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 9.1/10 - 11.397 reviews