Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Nagerechten

Het ultieme comfort food in de winter is voor mij Apple Crumble. ’s Avonds op de bank met een grote mok thee en een warm schaaltje Apple Crumble voor je neus dat heerlijk geurt naar warme appel en kaneel. Jum. Appel is toch van zichzelf al lekker friszoet, dus er hoeft niet per se nog een natuurlijk zoetmiddel bij, maar je kunt wat stevia toevoegen.

Recept

Glutenvrije apple crumble

Deze apple crumble bestaat volledig uit natuurlijke suikers. Dat maakt het nog lekkerder comfort food! Perfect om een diner mee af te sluiten!

Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 1

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 1 appel, in blokjes
  • 60 gram amandelmeel
  • 40 gram glutenvrije havervlokken
  • 15 gram rijstmeel
  • 50 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel kaneel
  • 10 druppels stevia

Glutenvrije apple crumble

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Snijd de appel in blokjes en doe deze in een ovenbestendige kom. Hierbij doe je de steviadruppels, kaneel, citroensap en vanille extract. Meng goed door elkaar.
    3. Meng in een aparte kom het amandelmeel, rijstmeel en de havervlokken met gesmolten kokosolie. Kneed het deeg snel en grof door elkaar; het moet korrelig blijven.
    4. Verspreid het deeg over de appelstukjes en bak in 20-30 minuten heerlijk goudbruin. Pas op, het schaaltje en de crumble zijn natuurlijk loeiheet als het ze uit de oven komen!