Recepten Bakken Glutenvrij

Ik val meteen maar met de deur in huis; dit zijn één van de lekkerste glutenvrije koekjes die ik tot nu toe maakte. Sinds ik in december taaitaai maakte, heb ik een potje anijszaad in de kast staan en heb dat sindsdien helemaal niet meer gebruikt. Daarom dacht ik; als het lekker is in taaitaai, waarom dan niet in een koekje? Het heeft absoluut geen overheersende smaak bij deze glutenvrije boekweit koekjes, omdat je maar 1 eetlepel gebruikt. In combinatie met de citroenrasp en pecan is het gewoon verrukkelijk.

Cookinglife Foodies
Glutenvrije boekweit koekjes met anijs en pecan

Recept

Glutenvrije boekweit koekjes met anijs en pecan

De heerlijk subtiele anijssmaak met de frisse citroen maken dit koekje een absolute winnaar. Als bonus is het koekje vrij van geraffineerde suiker en bevat het geen gluten.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 15 koekjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 150 gram boekweitmeel
  • 125 gram maizena
  • 1 theelepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel anijszaad
  • 100 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 50 ml water
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • rasp van een halve citroen
  • 25 gram ongezouten pecan noten

Hoe maak je glutenvrije boekweit koekjes met anijs en pecan?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt de kokosolie.
  3. Doe alle droge ingrediënten, behalve de pecannoten (boekweitmeel, maizena, bakpoeder, baking soda, anijszaad, kokosbloesemsuiker en citroenrasp) in de kom van de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan en doe de kokosolie erbij.
  4. Laat even mengen en doe er dan ook het ei en het water bij en laat mengen tot een egaal deeg.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop de koekjes. Maak rondjes en laat ze in het midden iets dikker; duw de randjes wat platter met je vingers. Druk dan met een vork zachtjes op de bovenkant om een patroontje te creëren en leg hier boven op per koekje een pecannoot.
  6. Bak in ongeveer 15 minuten gaar en laat goed afkoelen. De koekjes zijn de volgende dag nóg lekkerder; bewaar ze in een luchtdicht bakje buiten de koelkast.

De koekjes zijn lekker bros, maar niet zo brokkelig als je normaal weleens hebt. Ze bevatten geen geraffineerde suiker, omdat je ze met kokosbloesemsuiker maakt. Daardoor zijn ze niet erg zoet, maar naar mijn smaak precies goed. Ben je een zoetekauw? Voeg dan eventueel nog een klein beetje extra kokosbloesemsuiker toe, of wat ahornsiroop. Voeg dan wel daarna pas het water toe, anders wordt je deeg misschien te nat.