Ik val meteen maar met de deur in huis; dit zijn één van de lekkerste glutenvrije koekjes die ik tot nu toe maakte. Sinds ik in december taaitaai maakte, heb ik een potje anijszaad in de kast staan en heb dat sindsdien helemaal niet meer gebruikt. Daarom dacht ik; als het lekker is in taaitaai, waarom dan niet in een koekje? Het heeft absoluut geen overheersende smaak bij deze glutenvrije boekweit koekjes, omdat je maar 1 eetlepel gebruikt. In combinatie met de citroenrasp en pecan is het gewoon verrukkelijk.
Recept
De heerlijk subtiele anijssmaak met de frisse citroen maken dit koekje een absolute winnaar. Als bonus is het koekje vrij van geraffineerde suiker en bevat het geen gluten.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 15 koekjes |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 30 min |
De koekjes zijn lekker bros, maar niet zo brokkelig als je normaal weleens hebt. Ze bevatten geen geraffineerde suiker, omdat je ze met kokosbloesemsuiker maakt. Daardoor zijn ze niet erg zoet, maar naar mijn smaak precies goed. Ben je een zoetekauw? Voeg dan eventueel nog een klein beetje extra kokosbloesemsuiker toe, of wat ahornsiroop. Voeg dan wel daarna pas het water toe, anders wordt je deeg misschien te nat.