Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Bakken Glutenvrij Nagerechten Recepten Lactosevrij Taarten

Oh, deze chocoladetaart is je nieuwe favoriet! Het is werkelijk een heerlijke taart: romig, rijk van smaak en gewoon VET lekker. Daarnaast is het ook nog eens een glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart. Mooi meegenomen! En je maakt ‘m binnen een kwartiertje, dus ik weet zeker dat het voor iedereen een makkelijk receptje is!

Recept

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

De glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart is een heerlijke traktatie die makkelijk te maken is en perfect is voor iedereen met dieetbeperkingen. Het beslag, gemaakt van kokosmeel, cacaopoeder, eieren, honing en kokosolie, wordt gebakken tot een luchtige taart. Na het bakken wordt de taart bedekt met een glazuur van gesmolten pure chocolade en kokosmelk, wat zorgt voor een rijke en volle chocoladesmaak. Ideaal voor een feestje of gewoon als lekkernij om van te genieten

Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 10 taartpunten

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 40 min
Totaal 1 uur en 5 minuten

Benodigdheden

  • Een springvorm van ca. 18-20cm

Ingrediënten

  • 65 gram kokosmeel
  • 60 milliliter kokosolie
  • 2 eetlepels honing (ca. 35 gram)
  • 4 eieren
  • 30 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • halve theelepel kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 300 gram pure chocolade (lactosevrij)
  • 150 gram kokosmelk

Hoe maak je een gluten- en lactosevrije chocoladetaart?

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden
    2. Meng in een kom de kokosmeel met bakpoeder, kaneel, zout en cacao. Voeg dan de eieren, honing, vanille extract en kokosolie toe en mix tot een egaal beslag.
    3. Vet de springvorm in met wat kokosolie en stort het beslag erin.
    4. Bak in ongeveer 40 minuten gaar.
    5. Terwijl de taart afkoelt, kun je vast beginnen met het smelten van de chocolade. Meng dit met de kokosmelk en laat het wat afkoelen. Als het iets is opgestijfd, glazuur je de taart met de chocoladefrosting.
    6. Enjoy!