Bakken Glutenvrij Nagerechten Recepten Lactosevrij Taarten

Oh, deze chocoladetaart is je nieuwe favoriet! Het is werkelijk een heerlijke taart: romig, rijk van smaak en gewoon VET lekker. Daarnaast is het ook nog eens een glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart. Mooi meegenomen! En je maakt ‘m binnen een kwartiertje, dus ik weet zeker dat het voor iedereen een makkelijk receptje is!

Cookinglife Foodies
Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

Recept

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

Geen gluten of zuivel? Je mist helemaal niks met deze chocoladetaart! Het leukste is dat hij makkelijk te maken is.

Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 10 taartpunten

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 40 min
Totaal 1 uur 5 min

Benodigdheden

  • Een springvorm van ca. 18-20cm

Ingrediënten

  • 65 gram kokosmeel
  • 60 milliliter kokosolie
  • 2 eetlepels honing (ca. 35 gram)
  • 4 eieren
  • 30 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • halve theelepel kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 300 gram pure chocolade (lactosevrij)
  • 150 gram kokosmelk

Hoe maak je een gluten- en lactosevrije chocoladetaart?

    Verwarm de oven voor op 160 graden
  1. Meng in een kom de kokosmeel met bakpoeder, kaneel, zout en cacao. Voeg dan de eieren, honing, vanille extract en kokosolie toe en mix tot een egaal beslag.
  2. Vet de springvorm in met wat kokosolie en stort het beslag erin.
  3. Bak in ongeveer 40 minuten gaar.
  4. Terwijl de taart afkoelt, kun je vast beginnen met het smelten van de chocolade. Meng dit met de kokosmelk en laat het wat afkoelen. Als het iets is opgestijfd, glazuur je de taart met de chocoladefrosting.
  5. Enjoy!

Ziet ‘ie er niet héérlijk uit? Het recept heb ik trouwens van de fabeltastische Claartje, die je vast kent van Foodness.nl. Claartje heeft altijd heerlijke recepten, net een beetje gezonder, maar vooral gewoon heel lekker. Want van het leven moet je genieten! Het is best een vullend taartje, dus een klein puntje is meer dan genoeg. In totaal heb ik zo’n 10 punten uit de taart gehaald. Mijn collega’s op kantoor hebben er enorm van gesmuld; ze vonden ‘m super lekker!

Hoef je niet glutenvrij te eten? Je kunt altijd een ander type meel gebruiken, zoals speltmeel of volkorenmeel. Gebruik dan ongeveer een dubbele hoeveelheid, zo’n 120 gram.

Ik hoop dat jullie net zo van deze glutenvrije chocoladetaart genieten als ik!