Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Koeken Tussendoor

Al eerder stond er een post online waarin ik eenaardbei-framboos taartbakte uit het antieke kookboek van mijn overgrootoma. Ook deze glutenvrije en suikervrije cake van oma is gebaseerd op een recept uit dat boek, al werd er in die tijd niet echt aan glutenvrij en kokosolie gedacht. Ik moet eerlijk toegeven dat ik blij ben dat deze cake gelukt is. Niet alleen ziet ‘ie er mooi uit, hij smaakt ook lekker. 

Recept

Glutenvrije en suikervrije cake van oma

Oma's glutenvrije en suikervrije cake is een tijdloos en gezond tussendoortje, gemaakt met zelfrijzend glutenvrij bakmeel, kokosolie, agavesiroop en eieren. De toevoeging van kokosrasp en citroenrasp geeft de cake een heerlijke smaak, terwijl sojamelk en vanille extract zorgen voor een luchtige textuur. Perfect om lauwwarm te serveren, is deze cake ideaal voor speciale gelegenheden of gewoon als traktatie voor het hele gezin.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties Ca. 14 plakken

Bereidingstijd

Bereidingstijd 1 uur en 10 min
Totaal 1 uur en 20 minuten

Benodigdheden

  • Cakevorm van medium grootte (ongeveer 26 cm)
  • Bakkwast
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 200gr (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
  • 100gr kokosolie
  • 125ml agavesiroop
  • 2 eieren
  • 80ml sojamelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepel kokos rasp
  • geraspte schil van een halve citroen
  • snufje zout

Hoe maak je oma's gluten- en suikervrije cake?

    1. Zet een ingevet bakblik klaar Verwarm de oven voor op 150 graden
    2. Smelt eerst de kokosolie en doe dit in een grote mengkom. Voeg daar dan de 2 eieren en de agavesiroop aan toe. Mix dit met een handmixer even door.
    3. Doe in een aparte kom het bakmeel met de citroenrasp, kokos rasp en het zout.
    4. Schep het meel dan door de ei-mix en voeg in 2 keer ook de sojamelk en het vanille extract toe. Mix dit met de handmixer nog even 1-2 minuten tot een egaal mengsel.
    5. Giet het mengsel in het bakblik en bak de cake in 70 minuten licht goudbruin in de oven. Houd het wel in de gaten, want de baktijd kan per oven verschillen.
    6. Neem de cake uit de oven en laat even staan om steviger te worden. Haal daarna de cake uit het bakblik en laat op een rooster nog even afkoelen. Geniet ervan!