Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Glutenvrij Suikervrij

Watertandend kan ik me vergapen aan de foto’s van de blog van Suzanne en Johan waar ze de meest lekkere recepten prachtig vastleggen. Suzanne is styliste en Johan fotograaf (en leraar), en dat blijkt de perfect combi voor mooie foto’s. Pas zag ik op hun blog dit heerlijke recept voor glutenvrije en suikervrije donuts uit de oven en ik móést het maken. Het recept is iets aangepast, eigenlijk omdat ik geen ei in huis had, maar daardoor is het ook geschikt voor veganisten. Geluk bij een ongeluk, want de donuts lukte ook zonder ei. 

Recept

Glutenvrije en suikervrije donuts uit de oven

Waarom frituren als het ook gewoon in de oven kan? Dit is een stuk gezonder en minstens zo lekker. Probeer deze variant van donuts zelf eens.

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties 8-10 grote donuts of +/- 20 mini donuts

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Totaal 50 min

Ingrediënten

  • 20 gram kokosmeel
  • 90 gram amandelmeel
  • 1 rijpe banaan
  • 250 gram appelmoes (zonder toevoegingen)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels gebroken lijnzaad
  • 35 gram kokosolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel aardappelvezels of psylliumvezels
  • snuf zout
  • optioneel: 1 ei en 1 eetlepel ahornsiroop of honing aan het deeg toevoegen

Glutenvrije en suikervrije donuts uit de oven

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Smeer de donutvorm in met kokosolie.
    3. Meng de banaan en appelmoes in de blender egaal en doe er het vanilleextract en de kokosolie aan. Laat goed mengen. Doe in een andere kom de droge ingredienten bij elkaar: kokosmeel, amandelmeel, lijnzaad, kaneel, bakpoeder en zout. Roer even en voeg dan het bananenmengsel toe en roer het deeg goed.
    4. Verdeel het beslag met een lepel over de donutvorm en strijk glad af.
    5. Bak de donuts in 35-40 minuten goudbruin in het midden van de oven.
    6. Laat de donuts even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Doe dit voorzichtig, dan blijven ze mooi heel! Serveer met een lekkere soja cappuccino en je hebt toch een fantastische start van je dag?