Recepten Taarten Glutenvrij

Wanneer je veel aan sport doet, is het soms lastig om voldoende eiwitten binnen te krijgen op een dag. Eiwitten zijn belangrijk voor het herstel van de spieren en bevorderen ook het afvallen, omdat je er langer vol van zit.

Cookinglife Foodies
Glutenvrije kwarktaart

Recept

Glutenvrije kwarktaart

Een heerlijk frisse kwarktaart om je eiwitten aan te vullen. Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje.

Gang Taart
Keuken Nederlands
Porties ca 8 punten

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Koeltijd 4 uur 0 min
Totaal 4 uur 20 min

Ingrediënten

  • 125 gram glutenvrije havermout
  • 20 gram kokosolie
  • 140 gram dadels
  • 750 gram Skyr Cranberry Framboos (of naturel, voor een suikervrije variant)
  • 3 blaadjes gelatine of gebruik agar-agar (7 gram)

Hoe maak je een glutenvrije kwarktaart?

  1. Neem een kleine springvorm van 18 cm en bekleed de onderkant met bakpapier. Laat de gelatineblaadjes een voor een 5 minuten weken in koud water. Wil je extra snel klaar zijn, zet dan 3 kleine bakjes water neer, dan ben je in 5 minuten klaar!
  2. Maal de havermout tot meel in een blender en zet daarna over in een grote schaal. Doe ook de dadels in de blender.
  3. Meng de havermout met de dadels en de kokosolie met je handen tot een soort ‘deegbal’. Krijg je geen bal? Neem dan nog een likje kokosolie totdat het wel aan elkaar blijft plakken. Hierna kan je het deeg platdrukken op de bodem van de springvorm.
  4. Schep een paar lepels Skyr in een steelpannetje en verwarm deze. Laat hierna 1 voor 1 de gelatineblaadjes oplossen in de Skyr.
  5. Giet daarna het gelatine-Skyrmengsel weer terug bij de rest van de koude yoghurt. Zorg dat je het mengsel niet te heet maakt, dan gaat de boel namelijk schiften en dat zou zonde zijn.
  6. Wanneer alles gemengd is, kan het kwarkmengsel bovenop de bodem. Laat het 3 tot 4 uur in de koelkast laten opstijven voordat je het aansnijdt.
  7. Je kunt de taart eten als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje!

Om deze reden ben ik sinds een aantal maanden helemaal verslingerd aan Arla Skyr: een Finse yoghurt die romig en vol is als kwark, maar laag is in vetten en bijzonder hoog in eiwitten.

Ik eet het als ontbijt, snack of als taart en het recept voor deze glutenvrije kwarktaart deel ik vandaag met jullie!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.