Ontdek hoe je deze Pasen je tafel kunt verrijken met een unieke, gezonde variant op de traditionele paaslekkernij: de paasstol met suikervrij spijs. Perfect voor iedereen die zijn dieet wil respecteren zonder in te boeten op smaak en feestelijke tradities. Ons stap-voor-stap recept begeleidt je door het eenvoudige proces om deze heerlijke stol te maken, die zelfs buiten de paasdagen om een favoriet zal worden. Duik in de wereld van bewust genieten met ons speciale paasrecept
Recept
Dit paasbrood is makkelijk te maken en in tegenstelling tot de meeste glutenvrije baksels niet enorm brokkelig. Dat wordt een heerlijke paasbrunch!
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 paasstol |
Voorbereidingstijd | 35 min |
---|---|
Rijstijd | 40 min |
Bereidingstijd | 40 min |
Totaal | 1 uur 55 min |
Het paasbrood is erg makkelijk te maken. In tegenstelling tot veel gutenvrije degen kneed je het makkelijk en wordt het deeg niet brokkelig. Ook blijft het na het bakken een stevig brood; je kunt ‘m zo uit de bakvorm tillen en op een bord of snijplank zetten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je stol in 100 stukjes valt.
Je kunt dus ook kant-en-klaar amandelspijs kopen als je weinig tijd hebt, maar let wel dat normaal spijs 50% amandelen en 50% suiker is. In de versie ons mijn recept zitten alleen dadels, geen suiker. Kleine kanttekening; de witbroodmix bevat een klein beetje rietsuiker en mager melkpoeder, dus het is niet suikervrij en lactosevrij. Wanneer je geen mix wilt gebruiken, kun je ook 450 gram speltmeel gebruiken (let op; dat is niet glutenvrij). Of 225 gram amandelmeel en 225 gram boekweitmeel. Dan is de de stol helemaal suikervrij, lactosevrij en glutenvrij.