Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Pasen Bakken Suikervrij

Dit paasbrood is makkelijk te maken en in tegenstelling tot de meeste glutenvrije baksels niet enorm brokkelig. Dat wordt een heerlijke paasbrunch!

Recept

Glutenvrije paasstol met suikervrij spijs

Dit paasbrood is makkelijk te maken en in tegenstelling tot de meeste glutenvrije baksels niet enorm brokkelig. Dat wordt een heerlijke paasbrunch!

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 stol

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Opstijven min. 40 min
Totaal 1 uur 55 min

Ingrediënten

  • 450 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 14 gram droge gist
  • 225 ml haver- of amandelmelk
  • 100 gram kokosolie
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • rasp van 1 citroen
  • 250 gram rozijnen
  • 200 gram amandelen (of amandelmeel)
  • 175 gram medjoul dadels
  • sap van 1/2 – 1 citroen

Glutenvrije paasstol met suikervrij spijs

    1. Laat de rozijnen een half uurtje wellen. 
    2. Verwarm de oven op 190 graden.
    3. Meng de broodmix met gist, kokosbloesemsuiker en citroenrasp in een grote kom. Smelt in een pannetje de kokosolie samen met de havermelk. Voeg dit gesmolten toe aan de droge ingredienten, samen met een ei. Mix dit goed door met een mixer (of met een vork).
    4. Laat de rozijnen uitlekken en doe bij het deeg. Mocht het deeg nu te plakkerig worden, voeg dan eventueel een klein beetje (+/- 1 eetlepel) glutenvrij meel toe, bijvoorbeeld rijstmeel en kneed goed door.
    5. Maak nu het amandelspijs. Doe het amandelmeel, de ontpitte dadels en citroensap in de keukenmachine en maal fijn. Kneed ook dit tot een ‘deeg’.
    6. Bedek een bakblik of bakvorm met bakpapier en druk hierin de helft van het brooddeeg. Deze laag mag ongeveer 2/5 van de vorm vullen.
    7. Rol het amandelspijs (als dit lukt) langwerpig uit en druk dit in de onderste laag brooddeeg. Bedek nu het spijs met de andere helft van het brooddeeg.
    8. Bedek de vorm met een theedoek en laat ongeveer een 30-40 minuten rijzen.
    9. Bak de stol in de oven af in ongeveer 30 tot 40 minuten. Geniet ervan!