Het seizoen van de pompoen. Dat rijmt. Naast dat het leuk is dat dit rijmt, ben ik ook heel blij met dit seizoen, want sinds vorig jaar heb ik pompoen echt ontdekt. Natuurlijk wist ik al veel langer dat pompoen er was, maar ik was er niet zo gek op en ik wist eerlijk gezegd ook niet zo goed wat je er allemaal mee kon. En je kunt er héél veel mee, blijkt, maar daar moest ik toen nog even achter komen. Dit keer maakte ik glutenvrije pompoenpannenkoek, echt súper lekker om je dag mee te starten!
Recept
Pompoen, je kunt er ontzettend veel mee. Verwerk het in een pannenkoek voor een goed begin van de dag.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Caribisch |
Porties | ca 8 pannenkoekjes |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Totaal | 30 min |
Voor het beslag gebruik ik glutenvrij zelfrijzend bakmeel, maar je kunt ook amandelmeel, boekweitmeel of rijstmeel gebruiken. Het beslag is zo klaar! Fijne tip: koop een hele pompoen en gebruik de helft om te roosteren voor bijvoorbeeld het avondeten. De andere helft kun je in blokjes snijden, koken en daar bijvoorbeeld puree van maken. Je kunt pompoenpuree in veel recepten gebruiken of bijvoorbeeld door je havermout doen. Lekker én gezond!
Je hoeft de pannenkoekjes niet te zoeten; de pompoen maakt het deeg al een beetje zoetig. Natuurlijk is het wel lekker om de pannenkoekjes uiteindelijk te serveren met wat (vers) fruit, bijvoorbeeld bosbessen. Met appelmoes is ook erg lekker