Recepten Lunch Glutenvrij

Scones zijn heerlijk voor bij een high tea of een uitgebreid zondags ontbijt. Glutenvrije scones kom je helaas niet zo vaak tegen op de kaart bij lunchrooms of restaurants. Zijn ze dan echt zo moeilijk om te maken? Nee zeker niet! Dus als je ze niet buiten de deur kunt eten, kun je ze in ieder geval lekker thuis maken. Je serveert ze met een beetje suikervrije jam of een flinke dot opgeklopte kokosroom. 

Cookinglife Foodies
Glutenvrije scones

Recept

Glutenvrije scones

Met dit recept weet je dat het tijd is voor een high tea! Het maken van scones is net zo makkelijk als het maken van koekjes.

Gang Lunch
Keuken Engels
Porties ca 8 scones

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrij havermeel
  • 100 gram maizena
  • 50 gram aardappelzetmeel
  • 250 ml plantaardige melk
  • 1 groot ei
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 1/2 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille extract
  • sap van een halve citroen

Hoe maak je glutenvrije scones?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng het havermeel, maizena en aardappel zetmeel in een keukenmachine met de melk, het ei, bakpoeder, ahornsiroop, vanille extract en citroensap. Laat tot een mooi deeg mengen of kneed het met je handen.
  3. De scones rijzen niet, dus je moet ze flink dik uitsteken, anders worden ze net zo dun als bij mij ;-). Rol het deeg uit tot de gewenste dikte (ik zou zeggen zo’n 5cm) en steek met een ronde vorm scones uit.
  4. Leg de scones op een bakplaat met bakpapier en bak in zo’n 25 minuten af.
  5. Laat ze een beetje afkoelen, snijd open en serveer met suikervrije jam of kokosroom. Eet smakelijk!

Je hebt één ‘ bijzonder ‘ ingrediënt nodig, namelijk aardappelvezels, bijvoorbeeld van Semper of Pofiber. Je kunt dit gewoon bij de natuurwinkel halen of online bestellen, maar je moet het dus wel in huis hebben. Handig ook voor andere recepten hoor, want een theelepeltje aardappelvezels bij je koekjesdeeg is ook goed voor de structuur. Niet één keer kopen en nooit meer gebruiken dus.

Vind je scones trouwens lekkerder met wat opgeklopte room? Zet dan een blik kokosroom een nachtje in de koelkast en klop dit op met een garde. Yum! Ik serveer ze lekker met wat jam zonder toegevoegde suikers. In ieder geval zul je smullen van deze scones, want ze smaken echt zaaaaalig! Een klein beetje zoet en totaal niet droog, ik vind ze super!

P.s. Als je ze niet meteen opeet en even bewaard, moet je ze wel weer even kort in de oven afbakken. Ze worden wat zacht (nog steeds lekker!) na bewaren, en in de oven weer knapperig :-).

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.