Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Lunch Glutenvrij

Scones zijn heerlijk voor bij een high tea of een uitgebreid zondags ontbijt. Glutenvrije scones kom je helaas niet zo vaak tegen op de kaart bij lunchrooms of restaurants. Zijn ze dan echt zo moeilijk om te maken? Nee zeker niet! Dus als je ze niet buiten de deur kunt eten, kun je ze in ieder geval lekker thuis maken. Je serveert ze met een beetje suikervrije jam of een flinke dot opgeklopte kokosroom. 

Recept

Glutenvrije scones

Met dit recept weet je dat het tijd is voor een high tea! Het maken van scones is net zo makkelijk als het maken van koekjes.

Gang Lunch
Keuken engels
Porties +/- 8 scones

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrij havermeel
  • 100 gram maizena
  • 50 gram aardappelzetmeel
  • 250 ml plantaardige melk
  • 1 groot ei
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 1/2 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille extract
  • sap van een halve citroen

Glutenvrije scones

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden
    2. Meng het havermeel, maizena en aardappel zetmeel in een keukenmachine met de melk, het ei, bakpoeder, ahornsiroop, vanille extract en citroensap. Laat tot een mooi deeg mengen of kneed het met je handen.
    3. De scones rijzen niet, dus je moet ze flink dik uitsteken, anders worden ze net zo dun als bij mij ;-). Rol het deeg uit tot de gewenste dikte (ik zou zeggen zo’n 5cm) en steek met een ronde vorm scones uit.
    4. Leg de scones op een bakplaat met bakpapier en bak in zo’n 25 minuten af.
    5. Laat ze een beetje afkoelen, snijd open en serveer met suikervrije jam of kokosroom. Eet smakelijk!