Vorige week bracht mijn vader verse vijgen mee die hij had gekregen van een collega. Of het geen leuk idee was als ik daar eens wat lekkers mee zou maken, dat zouden zijn collega’s ook wel erg leuk vinden. Met vijgen kun je natuurlijk alle kanten op, maar uiteindelijk leek een taart met verse vijgen mij het allerlekkerst. En meteen ook maar een lekker formaat. Het lijkt namelijk wel of alle baksels de laatste tijd één voor één spoorloos verdwijnen; collega’s willen proeven, vrienden, familie. Dus deze Glutenvrije Taart met Vijgen zonder geraffineerde suiker is lekker groot en daarom ook ideaal voor verjaardagen of wanneer er bezoek komt.
Recept
Deze glutenvrije taart met vijgen zonder geraffineerde suiker is lekker groot en daarom ook ideaal voor verjaardagen of wanneer er bezoek komt. Probeer ‘m vooral eens uit, want het is echt een gegarandeerd succes!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 12 stuks |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 35 min |
Totaal | 55 min |
In mijn hoofd zouden de vijgen partjes trouwens mooi zichtbaar zijn aan de bovenkant van de taart, maar die zakken tijdens het bakken naar beneden. Je kunt proberen om de taart eerst even in de oven te zetten en na een minuut of 10 pas de vijgen bovenop te leggen. Ik weet niet of dit werkt en moet dit zelf nog even uitproberen, maar het zou een optie kunnen zijn.
Ik heb amandelmeel gebruikt, maar mocht je nu een noten allergie hebben dan kun je het amandelmeel ook vervangen door speltmeel. Speltmeel is overigens niet glutenvrij, dus als je een gluten allergie hebt kun je het beste dit recept gewoon aanhouden.
Over de smaak. Ik kreeg te horen dat dit het allerlekkerste recept was dat ik ooit heb gemaakt. Mijn testpanel is erg kritisch en ik krijg altijd wel feedback: beetje te dit, beetje te dat. Maar deze vijgen taart was perfect. Nou, dat is ook wel eens leuk om te horen. Uiteraard werd er een stukje taart meegenomen naar de collega van mijn vader om te proeven wat er van zijn verse vijgen geworden was. Na 2 hapjes werd het resterende stukje ingepakt en mee huiswaarts genomen, want dit móest de vrouw proeven! Haha, dat is toch leuk?
Probeer ‘m vooral eens uit, want het is echt een gegarandeerd succes! En ik hoor natuurlijk graag of de vijgen taart bij jou thuis ook zo in de smaak viel. Goed om te weten: bewaar de taart in de koelkast en hij blijft zeker een week goed (en lekker!)