Recepten Glutenvrij Suikervrij Hoofdgerecht tarwevrij

Glutenvrije wraps zijn, naar mijn mening, net zo lekker als ‘ normale ‘ wraps. Ze zijn soms alleen wat lastiger te krijgen, want de lekkere variant is bij mij in de buurt alleen in de natuurwinkel te koop. Die is ‘s avonds niet open en soms heb ik geen wraps meer in de voorraadkast. Als ik dan in mijn hoofd heb dat we die zaaaaalige quesedillas eten, is dat dus een dikke vette teleurstelling. En daarom bij deze een recept om zelf glutenvrije wraps te maken, zodat je gewoon zelf aan de bak kunt. In noodgevallen; als de winkel dicht is en je voorraad op is of gewoon omdat deze zo makkelijk zijn en weinig ingrediënten bevatten.

Cookinglife Foodies
Hoe maak je een glutenvrije wrap?

Recept

Hoe maak je een glutenvrije wrap?

Niet alleen een makkelijk, maar ook nog eens een goedkoop recept!

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Mexicaans
Porties Voor ca. 6 wraps

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 1 ei
  • 300 ml water
  • snuf zout
  • gedroogde kruiden naar smaak (oregano, tijm, basilicum)

Hoe maak je glutenvrije wraps?

  1. Doe het boekweitmeel, kikkererwtenmeel, zout en kruiden in een kom. Meng er met een garde (of gebruik een keukenmachine) het water en ei doorheen.
  2. Gebruik een goede anti-aanbakpan en maak dunne wraps, zodat ze lekker knapperig worden.
  3. Ze zijn warm het lekkerst, dus als je bijvoorbeeld de wraps met kip wilt maken, kun je het best de kip en paprika alvast bakken als je met de wraps bezig bent. Dan kun je meteen aan tafel!

Hoe dunner je ze bakt, hoe krokanter ze worden. Dat is een trucje wat je even onder de knie moet krijgen, maar geen paniek want de ingredienten zijn niet zo duur en de wraps zijn ook lekker als ze iets dikker zijn. Maar je ziet het op de foto hierboven wel, hoe heerlijk krokant ze zijn.

Wat je met die glutenvrije wraps kunt maken? Nou, mijn favoriet dus; quesedillas. Maar ook gewoon gevulde wraps met kip, of wrap rolletjes met rucola, veldsla en zalm. Ze zijn ook heerlijk met wat hummus, bijvoorbeeld hummus met rode biet: yum!