Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Glutenvrij Suikervrij Hoofdgerecht Tarwevrij

Glutenvrije wraps zijn, naar mijn mening, net zo lekker als ‘ normale ‘ wraps. Ze zijn soms alleen wat lastiger te krijgen, want de lekkere variant is bij mij in de buurt alleen in de natuurwinkel te koop. Die is ‘s avonds niet open en soms heb ik geen wraps meer in de voorraadkast. Als ik dan in mijn hoofd heb dat we die zaaaaalige quesedillas eten, is dat dus een dikke vette teleurstelling. En daarom bij deze een recept om zelf glutenvrije wraps te maken, zodat je gewoon zelf aan de bak kunt. In noodgevallen; als de winkel dicht is en je voorraad op is of gewoon omdat deze zo makkelijk zijn en weinig ingrediënten bevatten.

Recept

Glutenvrije wraps

Glutenvrije wraps zijn een snel en goedkoop alternatief voor gewone wraps, gemaakt van boekweit- en kikkererwtenmeel. Het deeg, op smaak gebracht met kruiden, wordt gemengd met water en ei, en in dunne laagjes gebakken in een anti-aanbakpan voor een knapperig resultaat. Ze zijn perfect voor quesadillas, gevulde wraps met kip of lichte snacks met hummus en sla.

Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Mexicaans
Porties Ca. 6 wraps

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 1 ei
  • 300 ml water
  • snuf zout
  • gedroogde kruiden naar smaak (oregano, tijm, basilicum)

Hoe maak je glutenvrije wraps?

    1. Doe het boekweitmeel, kikkererwtenmeel, zout en kruiden in een kom. Meng er met een garde (of gebruik een keukenmachine) het water en ei doorheen.
    2. Gebruik een goede anti-aanbakpan en maak dunne wraps, zodat ze lekker knapperig worden.
    3. Ze zijn warm het lekkerst, dus als je bijvoorbeeld de wraps met kip wilt maken, kun je het best de kip en paprika alvast bakken als je met de wraps bezig bent. Dan kun je meteen aan tafel!