Recepten Glutenvrij Tarwevrij Hoofdgerecht

Naast brood is pasta één van de lastigere dingen om te laten staan als je glutenvrij eet. Als je niet van pasta houdt; geen probleem natuurlijk, maar als je het wel graag eet zul je vervangende producten moeten zoeken. Van de ene soort pasta is makkelijker een glutenvrije versie te vinden dan van de andere. Ik kon al 1,5 jaar geen glutenvrije variant van gnocchi vinden. Natuurlijk, het belangrijkste ingrediënt van gnocchi is aardappel, maar het bevat helaas ook bloem. Dus toen ik eindelijk glutenvrije gnocchi met spinazie en paprika kon maken, was ik super benieuwd hoe het zou smaken.

Cookinglife Foodies
Gnocchi met spinazie

Recept

Gnocchi met spinazie

Deze maaltijd is lekker vullend!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties Voor 2-3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 500 gram glutenvrije gnocchi
  • 300 gram gehakt
  • 1 paprika
  • 300 gram diepvriesspinazie
  • 250 gram passata di pomodori (tomatensaus)
  • 100 gram geraspte geitenkaas
  • gedroogde kruiden (knoflookpoeder, basilicum, oregano, tijm)
  • eventueel cherry tomaatjes of basilicum ter versiering

Hoe maak je gnocchi met spinazie?

  1. Snijd de paprika in blokjes. Kneed de gedroogde kruiden en een paar snufjes zout en peper door het gehakt en kneed dit goed door. Rol er daarna met je handen kleine gehaktballetjes van.
  2. Bak de gehaktballetjes in de pan aan en doe hier na een minuut of 5 de paprikablokjes bij.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de gnocchi in 2 minuten gaar. Giet af met koud water.
  4. Doe de gnocchi in de pan bij de gehaktballetjes en voeg de diepvriesspinazie toe. Als dit is ontdooid en goed door de rest van de pan is geroerd, voeg je de tomatensaus toe. Laat even warm worden en doe er dan nog wat gedroogde kruiden (of verse als je die hebt) kruiden doorheen, bijvoorbeeld wat basilicum, oregano en tijm. Proef en breng eventueel op smaak wat zout en peper.
  5. Serveer op een bord, verdeel er nog wat geitenkaas over en decoreer eventueel nog met wat cherry tomaatjes. Enjoy!

Het recept is vrij simpel. Behalve paprika, diepvriesspinazie, wat simpele tomatensaus en gehakt, heb je eigenlijk alleen gedroogde kruiden nodig. Maak gehaktballen en voeg hier alleen wat gedroogde kruiden aan toe. Samen met de blokjes paprika in de pan aanbakken, gnocchi koken en bij de paprika en de tomatensaus en spinazie erbij. Nadat alles goed gaar is, wat geraspte geitenkaas (als je dit mag) erover heen en je hebt een super smaakvolle maaltijd.

Tijdens het koken leek 500 gram gnocchi mij best veel voor 2 personen, maar het is toch echt allemaal op gegaan! Vast omdat het zo lekker was ;-). De gnocchi hoeft trouwens maar 2 minuten te koken, dus je hebt uit je werk razendsnel een makkelijke toch super lekkere maaltijd op tafel staan. Hier gaan we het zeker vaker eten. Online kun je trouwens veel meer verschillende soorten glutenvrije pasta vinden, ik vind het echt een uitkomst!