Naast brood is pasta één van de lastigere dingen om te laten staan als je glutenvrij eet. Als je niet van pasta houdt; geen probleem natuurlijk, maar als je het wel graag eet zul je vervangende producten moeten zoeken. Van de ene soort pasta is makkelijker een glutenvrije versie te vinden dan van de andere. Ik kon al 1,5 jaar geen glutenvrije variant van gnocchi vinden. Natuurlijk, het belangrijkste ingrediënt van gnocchi is aardappel, maar het bevat helaas ook bloem. Dus toen ik eindelijk glutenvrije gnocchi met spinazie en paprika kon maken, was ik super benieuwd hoe het zou smaken.
Recept
Deze maaltijd is lekker vullend!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | Voor 2-3 personen |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Totaal | 20 min |
Het recept is vrij simpel. Behalve paprika, diepvriesspinazie, wat simpele tomatensaus en gehakt, heb je eigenlijk alleen gedroogde kruiden nodig. Maak gehaktballen en voeg hier alleen wat gedroogde kruiden aan toe. Samen met de blokjes paprika in de pan aanbakken, gnocchi koken en bij de paprika en de tomatensaus en spinazie erbij. Nadat alles goed gaar is, wat geraspte geitenkaas (als je dit mag) erover heen en je hebt een super smaakvolle maaltijd.
Tijdens het koken leek 500 gram gnocchi mij best veel voor 2 personen, maar het is toch echt allemaal op gegaan! Vast omdat het zo lekker was ;-). De gnocchi hoeft trouwens maar 2 minuten te koken, dus je hebt uit je werk razendsnel een makkelijke toch super lekkere maaltijd op tafel staan. Hier gaan we het zeker vaker eten. Online kun je trouwens veel meer verschillende soorten glutenvrije pasta vinden, ik vind het echt een uitkomst!