Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Voorgerechten Soepen Kerstrecept Gezond

Een paddenstoelensoep is mooi om te serveren. Het past ook perfect bij de herfst en de winter, omdat paddenstoelen iets rustieks uitstralen. De smaken zijn puur en daarnaast heb je deze heldere paddenstoelensoep zo op tafel staan. Deze paddenstoelensoep is ook mooi om gasten voor te schotelen als voorgerecht bij een (kerst)diner!

Recept

Goed gevulde paddenstoelensoep

Deze simpele paddenstoelensoep is makkelijk te maken en super lekker! Goed gevuld met verschillende soorten paddenstoelen en lenteuitjes.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 2 liter bouillon
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram champignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 100 gram shiitakes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • peper en zout naar smaak
  • 1 handjevol tijm voor garnering

Goed gevulde paddenstoelensoep

    1. Snipper de sjalot en pers de knoflook fijn met een knoflookpers. Snijd de champignons en kastanjechampignons klein (in plakjes). Snijd de lente-ui in ringetjes.
    2. Fruit de sjalot en knoflook met wat olijfolie even aan in een koekenpan en doe hier dan eerst de kastanjechampignons en champignons bij, samen met een paar takjes tijm. Bak mooi bruin, de champignons zullen flink slinken. Doe hier na een minuut of 5 ook de edelzwammen en shiitakes bij.
    3. Maak in een grote soeppan 2 liter bouillon klaar.
    4. Doe dan alle paddenstoelen bij de bouillon, proef en breng eventueel nog wat op smaak met zout en/of peper. Serveer in een mooie kom en garneer met wat tijm en lenteuitjes. Eet smakelijk!

Tip!

Deze paddenstoelensoep is extra rijk gevuld en door de tijm even mee te bakken met de champignons, krijgt de soep een heerlijke smaak. 

Deze paddenstoelensoep smaakt het lekkerste als je hem een aantal uren laat trekken. Dan krijgen de paddenstoelen extra veel smaak. Maak de soep dus bijvoorbeeld ‘s ochtends al, scheelt ook weer in de planning voor de avond.