Recepten Dranken Vegan

Al een aantal keer deed ik een detox, waarbij je een aantal dagen (meestal 3 tot 5) enkel sapjes drinkt. Dat vind ik best pittig, zeker gecombineerd met een baan waarbij je van 08.00 – 18.00u buiten de deur bent. Ik eet eigenlijk altijd ontzettend gezond, dus bij een detox merk ik ook niet de standaard afkickverschijnselen, maar het is best goed om je lichaam af en toe een boost te geven. Dat kan natuurlijk ook zonder een ‘radicale’ detox. Elke dag een green detox juice drinken om je lichaam te voorzien van extra vitaminen en mineralen is natuurlijk ook een hele gezonde keuze!

Cookinglife Foodies
Green detox juice

Recept

Green detox juice

Elke dag een green detox juice drinken om je lichaam te voorzien van extra vitaminen en mineralen en natuurlijk ook een hele gezonde keuze!

Gang Dranken
Keuken Nederlands
Porties 6 volle glazen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 6 groene appels
  • 1 zak spinazie (450 gram)
  • 1 bos bleekselderij
  • 3 limoenen
  • flink stuk gember
  • 2 sinaasappels
  • 1 grote komkommer

Hoe maak je een green detox juice?

  1. Gebruik een slowjuicer of sapcentrifuge. Was de groenten goed en snijd ze in het formaat zodat ze door de juicer passen.
  2. Verdeel het sap over de potten en vries ze in. Haal de avond ervoor een portie uit de vriezer en plaats in de koelkast. ‘s Ochtends heb je heerlijk vers sap!

Dit green detox juice recept is een basis waarmee je naar hartelust kunt variëren. Probeer wel voor ‘groene’ groenten te kiezen, zodat het een clean green sapje blijft. Ook is het goed om niet al te veel fruit toe te voegen; hierdoor krijg je toch al gauw veel extra fruitsuiker binnen. Het is voor een sapje goed om je zoveel mogelijk op groenten te richten. Zonder fruit wordt het wel erg bitter, dus dus daarom heb ik appels en sinaasappels toegevoegd. Als je bleekselderij echt niet lekker vindt, kun je dit bijv. ook vervangen door wortelen. Je detox juice wordt dan wel wat minder groen ;-)!

Je maakt met het recept 6 volle mason jars, zoals op de foto. Je kunt deze jars invriezen. Als je dan de avond ervoor een portie uit de vriezer haalt en in de koelkast zet, heb je ‘s ochtends lekker vers sap. Super fijn om je dag mee te beginnen!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.